Vähälle on jäänyt blogin päivitys... Pahoitteluni. Selitys seuraa (aina!). Kamerastani on akkulaturi kadonnut, joten en siis saa otettua kuvia. Ja ilman kuvia on jotenkin tosi tylsää päivittää. Mutta jotta nyt ette luulisi, että ihan ollaan vaivuttu talvihorrokseen jo, niin tässä kuitenkin hiukan kuulumisia.

Kohta kuukausi sitten Ässältä murtui varvas. Olimme takapihamme pikku metsässä iltaulkoilulla, kun Ässä juoksenteli kepin perässä mäkeä ylös - alas. Ja sitten, ihan kesken juoksun se vinkaisi ja alkoi kinkata kolmella jalalla. Mä olin heti varma, että sillä on taas joku jänne suunilleen irti ja joudutaan taas leikkauksiin ja menee vuosi toipumisessa jne... Tiedättehän? Sitä aina heti odottaa pahinta. Pienen tutkiskelun jälkeen kyllä sitten jo itse tulin siihen tulokseen, että luultavasti varvas on murtunut. Onneksi ei ollut pitkä matka kinkata kotiin. Koiralle kipulääkettä nassuun ja aamulla soittokierros eläinlääkäreille - missä pääsisi röntgeniin mielummin nyt heti. Anjalan eläinlääkäriasemaan saattoi taas luottaa. Soitin sinne 8.15 ja klo 9. koira oli jo röntgenissä. :) Hatunnosto myös Ässän isännälle nopeasta lähdöstä yksivuotiaan kanssa suoraan sängystä eläinlääkäriin. Ajoaikaa nimittäin meiltä Anjalaan on semmoiset 40 minuuttia ja kun soitin että aika olis yhdeksältä niin olivat juuri nousset vasta sängystä... :D Mutta hienosti siis ehtivät paikalle ja mun kotidiagnoosi osoittautui oikeaksi. Juuri se varvas mitä olin arvellutkin, oli murtunut. Ässä tuli kotiin tassu pirteän keltaisessa hymynaamapaketissa. Nyt on sitten kuukausi TAAS lepäilty ja kierrelty vaan korttelelia ja puettu muovipussia ja kumihanskaa ja vaikka mitä viritystä paketni päälle...

Jotta tämäkään asia ei kuitenkaan menisi liian helposti, niin lisähaavereilta ei tietenkään vältytty. Tassupaketin sisällä oli jossain vaiheessa pumpulit päässeet liikahtamaan ja kannuskynsi oli painanunut ihon sisään ja aiheuttanut tuletuneen märkivän haavan. Onneksi en odottanut perjantaihin asti siteen vaihtoa kuten eläinlääkäri oli ohjeistanut, vaan uskoin omaan epäilyyni että siteen sisällä ei kaikki ole ok kun koira yritti itse repiä sitä pois. Avasin siis paketin jo tiistaina ja löysin märkivän tulehtuneen haavan. :( Yritin ensin hoitaa haavaa kotikonstein, tuuleteltiin sitä usein ja Ässä oli sisällä ilman tassusidettä kaulurin kanssa. Desinfioin haavaa ahkeraan jne. Ja sainkin sen ihan hyvään kondikseen. Mutta aina kun paketin laittoi takaisin, niin märkiminen alkoi uudestaan. Onneksi mukava eläinlääkäri suostui määräämään antibioottikuurin ja Terra Poly - salvaa (mahtava tuote muuten!!) puhelinreseptinä.

Kun viimeksi vaihdoin sidettä, oli tuo kynnen aiheuttama haava parantunut täysin. Antibiootti oli siis purrut tosi hyvin. Mutta nyt olivat sitten kaikki varpaanvälit punoittavat ja ärtyneet... Liekö sitten karvat hanganneet paketin sisällä vai olisiko sinne jotenkin päässyt kuitenkin kosteutta muhimaan?? Ajelin varpaanvälyset klaniksi, sivelin Terrapolyllä ja takaisin pakettiin. Jos vaikka NYT ei enää mitään uutta harmia tulisi. Tämän viikon loppuun pitäisi vielä tassu paketissa pötkiä menemään, sitten kyllä saa riittää murtuman parantelu sanon minä! ;)

 

Ässän pennut ovat syntyneet ja ovat nyt suunilleen kuuden viikon ikäisiä pikku patterikoiria. Vauvoja voi ihastella täältä. Jokunen pentu on vielä vapaanakin, joten kaikki Ässä-fanit nyt kilvan ottamaan yhteyttä Susannaan, sähköpostiosoite löytyy em. sivuilta! :D