Tänään vietimme piiiitkän mutta oikein mukavan ja hauskan päivän Lahden kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Ässän osalta päivä meni aika tavalliseen tapaan. Tänään oli semmoinen päivä, että vierailla herra ei halunnut esiintyä mutta olikin sitten yllättäen mun kanssa oikein hieno! :) Eli vein alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen sittenkin koiran itse kehään ja hienostihan se käyttäytyi. Slovenialainen tuomari-setä oli hyvin tarkka ja perusteellinen arvioinneissaan ja tykkäsi Ässästä kovasti. ERI sieltä tipahti ja lisäksi AVK3 - sijoitus. PU-kehässä menestystä ei sitten mainittavasti enää tullutkaan. Ässän veikkapoika Elvis oli myös näytillä ja tänä viikonloppuna oli sen vuoro varavalioitua... ;) Noh, kyllä nää D-pojatkin vielä joskus saa niitä oikeitakin sertejä!

Marika valitsi Ässän kuitenkin kasvattajaryhmään ja Zorrazo-ryhmä olikin ROP ja sai vielä kunniapalkinnon. Ja isoon kehäänhän on mentävä jos kerran tilaisuus tulee, joten oman kehämme päätyttyä vähän yli yhdeltätoista aamupäivällä, olikin melkoinen odotus edessä. Ryhmäkehät alkoivat kyllä jo (?) klo 15.30 mutta kyllä se vaan oli varmaan lähempänä viittä ennenkuin me sinne kehään asti pääsimme. Mutta onhan se hienoa juosta porteista sisään isoon kehään yleisön taputtaessa ja musiikin soidessa... ;) Menestystä ei sen kummemmin tullut, mutta mukavaa oli ja tulipahan näyttäydyttyä!

Kiitos mukavasta seurasta vesikoirapoppoolle! :)

ps. Minä mäntti unohdin ilmoittaa Ässän viime viikolla Hamina Bastionin KV-näyttelyyn. >:-( Vihastuttaa. Mut ei voi mitään, tuleehan noita näyttelyitä eikä tuo turkkikaan nyt ihan vielä oo niin näyttävä kuin voisi. Olis vaan ollut kerrankin lähellä... Helsingin Aptukseenkin ilmoitin päivän myöhässä *nolo* mut pidetään peukkuja et meidät vielä sinne edes huolitaan... 

Tässä vielä Ässän tämän päivän arvostelu, joka oli mielestäni aikas hyvä! :)
Exc. type. Very equally build in body. Correct formed head. Scissor bite. Very nice neck. Exc. topline, welldeveloped chest. Correct coat texture. Exc. angulation. Exc. in movement with very long steps but in hocks little narrow. Could be more parallel.
 Suomeksi näin:
Erinomainen tyyppi. Erittäin säännöllisesti rakentunut runko. Oikean muotoinen pää. Saksipurenta. Erittäin hyvä niska / kaula. Erinomainen ylälinja, hyvin kehittynyt rintakehä. Oikeanlainen turkin laatu. Erinomaisesti kulmautunut. Erinomaiset liikkeet, erittäin pitkä askel mutta hiukan ahdas kintereistä. Liikkeet saisivat olla yhdensuuntaisemmat.