Sunnuntaina olikin sitten Jarno varannut meille oikein haasteellisen ja jänskän radan... Ideana koiran "vedätys" eli periaatteessa koko ajan oltiin koiran edellä ja vedätettiin sitä mukaan peruuttamalla / twist-tyyppisillä ohjauksilla. Mukana oli myös muutamia takaakierrätyksiä sekä sylikäännös ja välistävetoja. Kiemuraisesta ulkonäöstä huolimatta vauhtia tuli oikein kivasti ja käännökset saatiin tosi pieniksi kun ohjaukset vaan onnistuivat. Tältä se siis näytti: (X-merkkien tienoilla alkoi aina peruutus / twist)

2116775.jpg

Koira jätettiin ykkösen taakse vinosti, kuono kohti kakkosta (ettei lukitse putkea). Ohjaaja siirtyi lähtöasemiin kakkosesteen tienoille ykkösen vasemmalta puolelta. (Siltä varalta, että jos oltaisiin kisoissa ja koira karkaisikin, niin ei jäisi pahasti jälkeen ohjauksessa) Ohjaus kakkosen yli, välittömästi kun koira hyppää napataan se oikealla kädellä mukaan ja lähdetään peruuttamaan harmaan viivan mukaisesti  kohti putken (3) päätä, samalla vetäen koira ohi väärän putkenpään. Myöhästynyt ohjaus tässä sai koiran sujahtamaan putken väärään päähän uskomattomalla vauhdilla. Samoin valssausyritelmät. Koiran ollessa putkessa, siirryttiin 4 ja 5 hyppyjen välille, josta ohjaus 4 ja välittömästi taas peruutus ja koiran vetäminen 5-hypylle. Mitä lähempänä hyppyjä pystyi ohjaamaan, sen pienemmäksi jäi koiran kaarros 4-5 välissä. Sitten pyöräytys 6 hypylle, josta koiran reitti jatkui hyvin luontevasti hypylle 7 ja sieltä edelleen putkeen (8). 
Putkelta koiraa saikin pikku hetken jopa vartoa, jotta sai varmistettua 9-hypyn. Liikaa hätäilevä ohjaaja veti koiran hypyn ja putken välistä. Sitten sukkela pinkaisu harmaata viirua seuraillen hypyt 10-11, jonka jälkeen takaakierrätys 12, sitten välittömästi taas perrausta, jotta sai koiran vedätettyä riittävän pitkälle ettei 13-hyppy mennyt väärästä suunnasta. Tämä oli meille Ässän kanssa kaikista vaikein kohta, sillä tuo takaakierrätys ei Ässällä ole vielä kovin itsenäinen. Eli mun oli pakko mennä viemään se ihan vierestä, ettei se punkenut 11 ja 12-hyppyjen välistä, minkä seurauksena en meinannut millään ehtiä peruuttaa tarpeeksi ja saada koiraa kunnolla haltuun jotta oltaisiin päästy 13 kunnialla. Etenkin kun tampio ohjaaja valui koko ajan suoraan "alaspäin" perraamisen sijasta viistosti kohti 13-hyppyä ohjaten siis koiran hienosti hypyn väärälle puolelle... Mutta muutaman räpellyksen jälkeen onnistui. Välistävedot ok kunhan parin yrityksen jälkeen Ässä malttoi kuunnella kunnolla. Sillä taisi olla tuon 9-12 vauhtisuoran jälkeen vähän meno päällä, kun ei vilkaissutkaan mua parilla ekalla kerralla 13-hypyn jälkeen vaan kaartoi tyynesti 16:lle.... Ja sitten! :D 15-16 sylikäännös täydellisesti!! :) Olin tosi tyytyväinen, tuo kun on ollut vähän meidän kompastuskivi monesti. 17-hypylle saikin taas pinkaista minkä tennareista lähti, mutta ehdinpäs! Sitten vielä perraus ja heitto putken "kuolleeseen" kulmaan. Eli koira ei nähnyt putken päätä lainkaan (se oli kuvasta poiketen suoraan kohti noita hyppyjä) mutta Ässä löysi tunnelin silti hienosti! Ja huh - päästiinpäs loppuun asti!! :)

Pienistä takkuamisista huolimatta sekä minä että Jarno oltiin sitä mieltä, että Ässä yllätti positiivisesti, etenkin huomioiden viime aikoisen olemattoman harjoittelun.

Lopuksi otettiin vielä muutamia kertoja tuo 10-11-12 väli niin, että Jarno meni tuonne 11 ja 12 hyppyjen kulmaukseen patukan kanssa ja pienellä vetoliikkeellä ohjasi koiran kääntymään kulman ympäri + heitti patukan sitten takaisin kohti minua 12 hypyn yli.

Kotiläksyksi tuli tuon takaakierron opettelua. Siinähän se samalla menee, kun opetellaan sitä kiertämistä tokoa varten.... Mikä muuten on vielä aloittamatta. Jos vaikka huomenna!?