Nyt onnistui kyllä meidän näyttelyreissu yli odotusten!!

Eli olimme viikonloppuna näyttelyreissulla, lauantaina ryhmänäyttelyssä Lammilla, yötä vietimme ystävien katon alla Orimattilassa ja sieltä sitten reissasimme vielä kaikkien rotujen näyttelyyn Mäntsälään. Ja eipä kyllä olisi paljon enempää voinut vaatia - Ässä nimittäin korjasi jo heti lauantaina melkein koko potin!

Eli Lammilla ensin ERI laatuarvostelusta, sitten PU1 ja se ensimmäinen serti!! Tästä jo riemuittiin kovin. Ja kuinka ollakaan, lisäpalkinnoksi tipahti vielä ROP ja niin jäimme odottelemaan ryhmäkehiä. Jutustelimme siinä vielä paikallaolevien kanssa, että turhaahan se oikeastaan on, kun ei perrot juuri koskaan menesty ryhmissä ja kun kasiryhmässä vielä on niin paljon kammatuja ja puleerattuja rotuja joiden rinnalla tuommoinen turilas ei ole kovin näyttävä jne. Mutta toki jäätiin kuitenkin, kun kyllähän sitä isoon kehään pitää edes näytille mennä sen kerran kun sinne pääsee. No - kuinkas kävikään... Ryhmäkehässä tuomari alkoi ensimmäisen kierroksen jälkeen ottaa koiria erilleen ja valitsi meidät heti toisena. Siinä sitten hetki sen ensimmäiseksi valitun kanssa pyörittiin ja ihmeteltiin, että valkkasko se jatkoon vai sanoiko näkemiin... :D No jatkoon valkkasi. Kuusi pääsi siinä vaiheessa jatkoon ja olin jo siitä tosi otettu, että päästiin tähän kuuden parhaan joukkoon. Ja kun sitten äkkiä huomasin, että vain ykköspalkintosija on täyttämättä ja vain me ollaan jäljellä, en todella ollut uskoa silmiäni. Ässä todellakin oli RYP1 !! Aivan uskomatonta! Olin niin ällikällä, että kehäsihteerin piti erikseen käydä komentamassa meidät takaisin BIS-kehään, kun enhän mä älynnyt että semmoiseenkin vielä voi joku päästä. Saatikka me. Siinä kehässä nyt sitten enää ei ollutkaan kuin Ässä ja kakkosryhmän voittaja nöffi. Se valinta oli tuomarille melko selkeä ja yhden pikku kierroksen jälkeen asetti nöffin ykköseksi ja meidät siis BIS2 sijalle. Mutta siis uskomattoman hieno saavutus meidän turilaalta! :) :)

Väsyneinä mutta erittäin onnellisena ja tyytyväisenä huristelimme Orilammelle ja kyllä uni maittoikin jännittävän päivän jälkeen. Mieletön sattuma oli vielä, että juuri tällä kertaa Timokin oli näyttelyreissussa mukana ja juuri tällä kertaa sattui olemaan myös videokamera mukana. Koko tämä uskomattoman voitokas päivä on siis meillä videolla. Kyllä oli kiva vielä illalla ylpeänä katsella, kuinka hieno ja kaunis koira meillä onkaan. :)

Aamulla sitten nukuttiin hyvin ja pitkään kun kerrankin oli ihan lyhyt matka näyttelypaikalle. Mäntsälässä olikin sitten käsittämätön helle ja todella kuumaa. Siitä huolimatta Ässä jaksoi taas esiintyä mitä hienoimmin ja todella edukseen. Sitä on kyllä nykyään ilo viedä kehään! :) Nyt kuitenkin palasimme normaaliin päiväjärjestykseen saaden varasertin. ;) Mutta ei se mitään, laatuarvostelu oli kuitenkin taas ERI, avk1 ja PU2. Ja arvostelu oli suorastaan ylistävä. Kotiin palattiin siis kaikenkaikkiaan erittäin tyytyväisenä viikonlopun saldoon.

Tässä vielä yksi kuva Mäntsälän helteisestä näyttelystä, jossa esittäjällä hiki virtasi jo pelkästään koiran seisottamisesta, saatikka sitten juoksemisesta... Lisää kuvia jossain vaiheessa Ässän sivuilla.

133248.jpg
(c) Timo Paakkanen

Kiitos vielä mukavasta näyttelyseurasta kaikille mukana olleille! Näyttelyarvostelut luettavissa Ässän kotisivuilta.