Tiistaina oltiin oman seuran möllikisoissa. Olin ilmoittanut Ässän kolmeen kisaan: möllien hyppy- ja agilityradalle sekä vielä kilpailevien hyppyradalle. Varmaan koira olisi jaksanut juosta vielä kilpailevien agilityradankin, mutta ajattelin että ihan turha mennä sinne(kin) tekemään kontaktivirheitä, kun ne kontaktit nyt vaan ei vielä ole kunnossa... *huoh*

Mutta kisat sujuivat mitä mainioimmin! :) Molemmilla mölliradoilla sijoitus oli 1. !!! :) :) Hyppyradalla maxeja kilpaili kaikkiaan neljä, agiradalla kuusi. Kilpailevien hyppyradalla sitten tuli hylky, mutta siitä huolimatta olen todella ylpeä siitäkin radasta. :)

Aloitetaanpa möllien hyppyradasta:

103801.jpg

Sanna oli tehnyt mukavan sujuvan vauhtiradan, jossa oli niin leppoisa ihanneaikakin, että radan olisi ehtinyt varmaan ympäri vaikka kävellen... Ainoa huolenaihe oli oikeastaan, että malttaako koira hypätä renkaan läpi kun näkee putken takana. Malttoi se! :) Loppurata menikin oikein hienosti - ja täysiä! Kutosesteelle ohjaus vastakkaisella kädellä ja samantien ottamaan vastaan seiskahypyltä kutsuna. 11 esteen jälkeen lähetys putkeen ja takaaleikkaus, heitto 13 yli ja uusi takaaleikkaus + lähetys eteen 14 yli. Lopputulos 0vp, aika -32,49!! Vauhdista nauttivat niin koira kuin ohjaaja. :) Voisko kaikki radat olla hyppyratoja??!!? Me niin tykättäis niistä! ;)

Sitten möllien agilityrata:

103802.jpg

Kuvittelin jättäväni koiran lähtöön ja meneväni Aan luokse valmiiksi jarruttamaan ja varmistamaan alastulokontaktia. Ässä otti varaslähdön ja jouduin sprinttaamaan ihan tosissani, että ehdin yhtään mihinkään... Itse olin vielä 2 esteen kohdalla, kun koira jo Aan harjalla... Pysähtyi kyllä kun huusin "Ässä" mutta kun pääsin kohdalle erehdyin nostamaan kättä ja koira loikkasi alas kontaktin yli... MÄ en osaa näitä kontakteja... Kauheen vaikea niinku olla tosi rauhallinen ja samaan aikaan juosta hullua vauhtia että pysyis koira mukana! xD Putkeen hienosti, lähetys viitoselle ja takaaleikkaus, 6,7,8, 9 hurjaa vauhtia mutta ehdin jopa käskyttää ajoissa. 10 putosi, luultavasti koska mun käsky oli myöhässä ja jäin itse sen verran jälkeen että olin vielä muurin takana näkymättömissä (?), Ässä hyppäsi tasan mun käskystä ja vasta sitten katsoi missä este oikeastaan on... Ilmeisesti siis suunta ei ollut aivan selvä koiralle. Puomilla hidasti kyllä ja tuli rauhallisesti juuri kontaktin ylärajalle asti jossa taas huitaisin kädellä - koira yli kontaktin. *huoh* Olin varautunut siihen, että puomilta Ässä suhahtaa Aalle, joka oli paljon houkuttavammin kuin putki. Suunnitelmassa siis lähetys putkeen ja takaaleikkaus putken oikealle puolelle. Mutta Ässäpä vilahtikin putkeen kuin elosalama. Onneksi älysin pinkaista täysiä putken vasenta puolta, kun itse olin siinä vaiheessa vielä puomilla... Onneksi lähti hyvin käskystä eteen 13 hypylle ja sieltä taas hienosti 14,15,16, jonka jälkeen lähetys muurille ja takaaleikkaus + viimeisen esteen yli maaliin. Saldona 15vp (2x kontakti ja yksi rima) ja aika -20,59.

Ja vielä kilpailevien hyppyrata:

103803.jpg

Ei liene vaikea arvata mistä se hylky tuli? No jos on, niin kerron sitten. ;) Eli alku renkaalta kuten aiemmallakin hyppyradalla, mutta nytpä ei (tietenkään) saanutkaan mennä putkeen kuten äsken, vaan piti kääntyä hypylle, joka oli koiran vinkkelistä melkein näkymättömissä. Tiesin oikeastaan jo etukäteen, ettei putkihullu koirani varmaankaan käänny, kun se juuri puoli tuntia sitten meni samassa kohtaa putkeen... Ja eihän se kääntynyt, vaikka miten käskytin. Ja videolta tarkistettuani voin vannoa, että käsky tuli ajoissa ja oli äänekäs. ;) Putken suoritettuaan Ässä palasi lievästi hämmentyneen näköisenä ("Eiks me mentykään tonne suuntaan??") ja päästiin suorittamaan varsinaista rataa. Kakkoselta lähetys kolmoselle ja takaaleikkaus. Ässä haki kepit hienosti, mutta "kierrä" - käsky oli (taas kerran..) myöhässä joten jätti heti tokan välin välistä. Korjasin ja aloin ohjata väärällä kädellä. Pujottelu sujui nätisti, mutta yhtäkkiä huomasin ohjaavani väärällä kädellä ja vaihdoin kättä!! :o Tietenkin koira jätti taas yhden välin pujottelematta. Kuinka tyhmä voi ihminen olla??!? No, korjattiin ja eteenpäin. Viitosen jälkeen koira oli jatkamassa suoraan, mutta kerrankin osasin ajoittaa "TÄSSÄ" hihkaisun oikein ja sain käännettyä kurssin kohti pituutta. 7, 8 kääntyi hyvin tosin vähän haukahdellen. Vauhdilla putkeen ja sieltä 10, 11, 12 suora hienosti. Ja sitten Ässä yllätti sekä minut että tuomarin (joka on siis ryhmämme vetäjä) ja muutkin tutut katsomossa kääntymällä todella vierekkäisten aitojen välistä eli 12, 13, 14 tuli suoritettua täydellisesti oikein pienen pienillä käännöksillä!! Wau! Tästä helpottuneena päästin keskittymisen herpaantumaan ja unohdin viimeisen knopin 18, 19, 20 esteillä. Eli ohjasin väärin jättäen 19 välistä. Tosin muistin sen heti lähetettyäni koiran viimeisen esteen yli, kutsuin takaisin, jolloin Ässä riemastuneena siitä ettei rata vielä loppunutkaan, kääntyi kannoillaan ja teki viimeisetkin mutkat täydellisesti. Hirveän tyytyväinen olin tuohon rataan vaikka se hylsy tulikin. Aikakin kaikkine ylimääräisine mutkineen alussa ja lopussa oli silti -4,63!

Nyt on taas kiva jatkaa treenejä eteenpäin ja odotella virallisia kisoja agirotuviikonlopussa! :) ...kontakteja harjoitellen...