Eilen suuntasimme Ässän kanssa piiiiitkästä aikaa ihan oikeisiin agitreeneihin, kun talviharjoittelukausi starttasi Haminassa Koivurinteen maneesilla. Meillä on ihanainen yöagilityvuoro: harjoitusaika klo 20.45-22.15... O_o Pikkuisen tarvittiin henkistä kanttia kaivautua ylös sohvan pohjalta ja suunnata ulos pussipimeään ja sateeseen ajelemaan maneesille... Kun peitto oli jo niin hyvin. ;) Ässäkin oli jo useamman tunnin kuljeksinu mun perässä vähän vihjaillen, että ruoka-aika saattaisi olla käsillä.

No mutta asiaan. Tämmöinen rata odotti meitä:

2053343.jpg

Heti alkuun noin monta valsiia?!! Mä olin pikkuisen melkein vaipumassa epätoivoon, mutta yrittämään lähdettiin rohkeasti. Harmaa viiva siis jotakuinkin ohjaajan (toivottu) liikkuminen ja valssit sitten V-kirjainten kohdilla. Hyvin ehdin kyllä valssaamaan, vaikka pelkäsin että kiirettä pitää. Ässän kun voi kuitenkin jättää lähtöön hyvin odottamaan, joten ekaan valssiin ei ollut mitään hätää. Aikaa oli jopa niin paljon, että aluksi sössin sen koko ajan menemällä liian pitkälle, jolloin kaarros venyi pitkälle kohti putken suuta (joka oli kyllä enemmän hollilla kuin kuvassa näyttää). Kun maltoin vaan tehdä valssin tarpeeksi lähellä 3-hyppyä. Putkeen tosi sujuvasti, sieltä takaakierrätys onnistui tosi kivasti kun vaan teki omaan juoksulinjaan pienen kaaren ja vielä ehdin kolmanteen valssiinkin, mistä olinkin jo tosi ylpeä! Tuon 6-7-välin kyllä tein myös takaaleikkauksella, eikä mielestäni suurta eroa tullut kummallakaan tyylillä. Neljäs valssi olisi saanut olla paremmin ajoitettu, että kaarros olisi jäänty pienemmäksi, mutta ihan ok näin "ruosteessa" olevalle parivaljakolle. :) Kepeillekin pyöräytys onnistui hyvin silloin, kun maltoin pitää koiran hallussa ja katseen siinä. Kerran vain lipsahti takaisin 3-hypylle, kun jätin sen selän taa. Hienosti Ässä meni kepeillekin sisään, kun vaan itse jäin tarpeeksi kauas ja annoin sille tilaa. Ei yhtään väärää sisäänmenoa! :) Puolikkaat kepit malttoi pujotella hyvin ennen putkeen sujahtamista.

Kaikenkaikkiaan tosi hienosti meni - sekä koiran, että oma suoritus ylitti odotukset huimasti näin tauon jälkeen! :)

Ja sitten ne ongelmat... :( Toisella puolella maneesia meillä oli muutama hyppy ja puolikkaat kepit. Tein siinä sitten odotusajalla (aloitimme makseista, joten ennen seuraavaa rataa piti odotella pienempien suoritukset) vähän kepeille sisäänmenoja eri kulmista ja pyörittelin hypyillä pieniin kaarroksiin pyrkien yms. pientä. Ja yhtäkkiä Ässä keppien ekassa välissä vähän vinkaisi. Luulin että se löi varpaan keppien pohjarautaan tms. (näin on käynyt ennenkin, kun se oikein vauhdilla punkeaa pujotteluun eikä ihan ehdi järjestäytyä...). Se kuitenkin pujotteli ihan hyvin loppuun ja lähti seuraavaan hyppyyn, mutta hypyltä alas tullessa ulahti uudestaan, vetäisi hännän koipien väliin, korvat luimuun ja ihan surkeaksi. :( Ei kuitenkaan ontunut eikä aristanut mitään paikkaa semmoisella nopealla tutkailulla, eikä mistään löytynyt mitään muutakaan näkyvää syytä moiselle. Mutta hyppäämään ei koira enää suostunut ja oli selvästi kipeän ja / tai hätääntyneen oloinen. Mikäs siinä muu auttoi, kuin vetää mantteli niskaan ja lopettaa treenit siihen. Ässä parka, just kun se oli niin kovin innoissaan kun pääsi pitkästä aikaa agiteeraamaan. :(

Kevyesti sitä sitten vielä liikuttelin siinä loppuverryttelyksi. Kotonakaan ei mitään aristavaa paikkaa löytynyt, mutta sekä eilen illalla että tänään se on ollut aika vaisu ja liikkuu etenkin paikallaan olon jälkeen jäykästi ja lyhyellä askeleella etenkin edestä. Eikä hyppää sohvalta alas, vaan astuu. Joku paikka sielllä siis selvästi kivistää. :( Voi toista. Keskiviikoksi sain Ässälle hieronta-ajan, josko siellä selviäisi mitä ja kuinka pahasti on rikki. Pitäkää peukkuja ja lähettäkää parantavia säteitä!