Sunnuntaina oltiin agilitynäytöksen lisäksi myös tokokurssilla Saijan opissa. On vähän päivitykset vaan jälkijunassa... Sorry.

Tehtiin seuraamista. Samat opit kun viime talvena (ei siis silloin mennyt kai perille... xD ) eli yksittäisiä askelia sinne tänne. Koiraa ei tuijoteta, liikkeelle lähdetään oikealla jalalla ettei potkaista koiraa ja kontakti säilyy. Nyt otettiin nami ihan siihen vasempaan käteen ja käsi kiinni omaan reiteen niin, että kämmen jäi "kupiksi". Sormet kohti omaa jalkaa. Näin siis muodostuu koiralle ikäänkuin "kolo" johon sen tulisi pyrkiä eli saadaan koira hieman nojaamaan ohjaajan jalkaan. Tässä ideana siis korjata sitä, kun Ässä tahtoo olla liian kaukana seuraamisessa. Nyt ei muuta kun kotiläksyjä tekemään! Pitäiskin yrittää saada tota seuraamista vähän videolle vaikka... Vois olla ihan valaisevaa itselle - ja kiinnostavaa teille! :D

Sitten harjoiteltiin luoksetulon pysähdystä (seisomaan). Lelun kanssa lähdettiin juoksemaan koiraa karkuun ja kun koira tuli laukalla kohti, heitettiin lelu koiran yli (ilman käskyjä tai mitään) ja lähdettiin taas juoksemaan karkuun toisen lelun kanssa. Eli ihan semmoista vähän niinkun perusriehumista. Käsiliikkeen kanssa piti olla tarkkana, että pysyy koko ajan samana (siitä tulee myöhemmin se käsky) ja heitto vain ja ainoastaan silloin kun koira laukkaa. Kivaa oli ainakin kaikilla koirilla! Ohjaajatädit oli pikkasen hapoilla... :p

Lopuksi otettiin kaukoja ihan lähietäisyydeltä. Ässä veti taas pikkasen kierroksia eikä olis malttanu pysyä asennoissa vaan alkoi tarjoilla ylimääräisiä vaihtoja. Mun pitää siinä lähellä olla ylimaallisen rauhallinen. Vaikeeta. Mut tekniikasta ei sanomista. :)

Paikallamakuu 4 minuuttia meni mallikkaasti. Kerran tai pari oli Ässä laskenut pään tassujen varaan, muuten täydellistä. Mut en taida tuota pään laskemista ruveta ainakaan toistaiseksi kummemmin karsimaan tai miettimään. Maatkoot miten lystää, kunhan pysyy ja on rauhallinen. Siihen kun on ollut aika pitkä tie.

Tässä teille vielä aurinkoista ja merellistä kevätmeininkiä eiliseltä lenkiltä:

1496420.jpg