Tää blogi meinaa mennä nyt ihan agiteeraamiseksi, mutta mitäpä siitä. ;)

Tiistaina oltiin pitkästä aikaa harkoissa - ekaa kertaa juhannuksen jälkeen! Mulla oli epäilyni, pelkäsin että koirassa on niin paljon vauhtia ja virtaa, ettei se kuuntele mitään. Mutta väärässäpä olin ja harkat menivät itse asiassa oikein kivasti. Vaikka harjoiteltiin meille aina niin vaikeita valssejakin. Kivan radan oli Katja meille värkkäillyt, missä päästiin harjoittelemaan sekä niitä valsseja, että takaaleikkauksia, ohjaten koiraa vaan eri lailla, mutta koira kulki saman reitin. Ässä meni molemmilla tyyleillä oikin hienosti, kunhan saatiin mun ohjaus kuntoon! :)

130135.jpg
Tässä harjoituksemme valssaten. (Harmaa on toki koiran reitti ja musta/punainen ohjaajan)
Sama rata tehtiin myös takaa leikkaillen niin, että aloitettiin ohjaus koiran oikealta puolelta. Mulle helpompi vaihtoehto, takaa leikkaus on jotenkin meikäläisen aivoille järjellisempi... mutta molemmilla tyyleillä kyllä koira kulki oikein kivasti (mitä nyt muutaman kerran lipsahti putkeen kun yläkroppani sinne näytti vaikka käsi huitoikin käännöstä...)

130136.jpg
Tässä sitten päivän rataharjoituksemme. Oikein kiva ja sujuva rata. Ässän kanssa panostimme nyt (taas) kovasti kontakteihin, ja otin käyttöön "etsi"-käskyn alastulolla ja siellä sitten palkka. Toimi aika kivasti ja muutaman toiston jälkeen koira alkoi hidastaa jo itse ennen kontaktia. :) Pujottelut meni tänään vähän plörinäkis, oletettavasti siksi, että keppien takana näkyi houkuttava putki. Kuka silloin muka ehtii pujotella jokaisen kepin?? Eikö joka toinen muka riitä?!? ;)

Tyytyväinen olen tauon jälkeisiin harkkoihin ja kuuliaiseen mutta vauhdikkaaseen koiraani. :)