Tänään treenailtiin Ässän kanssa tuossa omalla kentällä.

Seuraamista harjoitellaan edelleen lihapullalla avustaen, nyt tosin olen jo päässyt pidentämään matkaa yhdestä ja kahdesta askeleesta muutamaan metriin ja välillä palkkaan jo suusta / taskusta eli ei enää ihan koko ajan mennä nenä lihapullassa kiinni. :) En tiedä kuvittelenko vaan, vai onko seuraaminen tosiaan parantunut. Ehkä. Toivossa on hyvä elää. :) Pyrin siis edelleen koko ajan ohjaamaan koiran niin että se nojaisi minuun ja palkkaamaan aina kun lapa koskettaa mun jalkaa. Tehtiin suorien pätkien lisäksi vähän perusasentoja ja askelsiirtymiä.

Kaukot sujuvat seiso-istu vaihtoa lukuunottamatta tosi hyvin pitkältäkin matkalta. Sitä pitää vielä hioa, että Ässä malttaa peruuttaa etutassut takaisin eikä vedä pyllyä eteenpäin. Yritän nyt vahvistaa alkurituaaleja, että koira ei sekoittaisi kaukoja ja luoksetuloa, kuten on muutamassa kokeessa käynyt. Takapalkalla tehtiin nyt pitkältä matkalta muita ja sitten lyhyeltä tuota seiso-istu.

Luoksetulon pysäytys on se meidän ikuinen murheenkryyni. Pallopalkalla tehtiin taas, mutta ei se oikein silti pysähdy hyvin. Ihan selvästi Ässä katsoo onko mulla sitä palloa kädessä vai ei ja laskelmoi sen mukaan pysähdyksen kannattavuutta... *huoh* Kyllähän se niinkun pysähtyy, mut jotenkin koko liikkeestä puuttuu "potku" tai jos sitä potkua on niin sitten liikaa eikä enää pysähdy ainakaan riittävän nopeasti. Maahanmeno ei ole ongelma, kun vaan saisi sen järkevästi pysähtymään ja sitä ennen juoksemaan kuitenkin kunnolla. Mutta tähän taisin saada idean kun treenin jälkeen käppäiltiin metsässä ja pähkäilin pulmaa. Nyt tuntuu ekan kerran vuosiin (!) että mulla vois tosiaan olla ihan oikeasti toimiva ajatus miten tuota lähden opettamaan. Mut pitää vielä sulatella sitä ja kokeilla. Kerron sitten teillekin, jos se osoittautuu järkeväksi ajatukseksi. ;) Ainakin se on aika... no, erilainen. xD

Lopuksi tehtiin vielä muutama nouto ihan puukapulalla. Koira intoa täynnä kun ilmapallo - nouto on harvinaista herkkua! Ensimmäisen heiton jälkeen tuijotti niin kiinteästi kapulaa, että päädyttiin tekemään vähän malttiharjoituksia. Palkka tuli aina kun otti kontaktia minuun eikä vaan tuijottanut kapulaa kaula pitkällä... Tästähän viime kokeessa meni pisteitä, kun Ässä varasti noutoon, joten ihan aiheellista harjoitellakin. Ja varastihan se nytkin, lähti miljoonaa säntäämään kapulalle kun vähän liikautin väärällä tavalla päätä... Ei muuta kun hieman äkäinen käsky takaisin perusasentoon ja vanhat konstit käyttöön: jos varastaa lähdössä, ei saakaan noutaa vaan mamma hakee! Uusi heitto ja lisää kontaktiharjoituksia, tällä kertaa tietoisesti vähän heilauttelin päätä ja käsiäkin yms. Nyt malttoi hyvin ja siitä palkkaa koko ajan. Sitten lähetys kapulalle, jonne lähtikin ja lujaa. Hieman pelkäsin mitä tapahtuu, mutta nätisti tuo sen malttoi poimia, ei mitään saalistusloikkia! Hieno koira! Sai siis kehut oikeanlaisesta nostosta ja toi vielä kapulan laukalla takaisinkin tosi kauniiseen perusasentoon eikä tietoakaan kapulan pureskelusta. Siitä palkaksi kaikki loput lihapullat. Jes! Eipä olla turhaan tehty töitä aikanaan tuon noutokapulan kanssa. :) :) :)