... ja olipa kivaa treenata taas!! :) Sekä minusta että koirasta.

Eli ulkokausi alkoi ja pienen eksymisen (ja alkuverryttelykävelylenkin...) jälkeen jopa löysimme uuden harjoittelukenttämme. ;) Mä oon aina yhtä hyvä suunnistamaan.

Ässä oli oikein innokas, mutta kuitenkin kivasti hallinnassa. Ohjaaminen sujui hyvin ja kepit suorastaan loistavasti! :) Ja jopa kartturi sai aika paljon kehuja - on kuulemma ohjaus, käskytys ja liikkuminen kehittynyt kovasti talven aikana. No, oli se kiva kuulla ettei siellä maneesilla ihan turhaan ole hiki hatussa koko talvea juostu! :) :) Jäi hyvä mieli.

Alkuverryttelyrata, jossa treenattiin nopeaa kääntämistä. Kuva on huono, oikeasti rata meni niin, että ekalta putkelta koira vilahti helposti puomille, jos ei ollut tarkkana... Hmm... No, tämä sujui meiltä ihan kivasti. :)

74788.jpg

Ainoa (mutta ikävän iso...) ongelma oli puomin kontaktit. Ässä nyt vaan yksinkertaisesti ei ota kontakteja. Ei ylös- eikä alas mennessä. Kyse ei ole siitä etteikö se osaisi. Heti kun on remmi kiinni, niin menee oikein mallikkaasti. Kyse on siitä, että silloin kun on rata meneillään se vaan ei yksinkertaisesti malta. Sillä on niin kauhea kiire seuraavalle esteelle että se loikkii ties mistä. Teimme nyt sitten monta ylirauhallista vientiä niin, että ohjaaja oli palkan kanssa aina alastulokontaktilla odottamassa ja pysäyttämässä ja kontaktilla kehuttiin kovasti ja syötiin kinkkupasteijaa. Treeniä se vaatii PALJON mutta jospa se siitä. Puhuttiin vähän, että jospa sitä yrittäisi opettaa vaan hidastamaan vauhtia ja juoksemaan alas asti eikä niinkään pysäyttää. Pysähtyminen kun on Ässän mielestä niin kamalaa. Katsotaan.

Tässä päivän varsinainen rata. Huonolaatuinen kuva, koittakaa saada selvää... Meillä ei varsinaisia ongelmia (paitsi ne kontaktit) jos ei oteta huomioon sitä, että meikäläisen on vaikea muistaa nuin pitkää rataa... *heh*

74787.jpg

Tässätystä täytynee harjoitella kotona lisää. Periaatteessahan Ässä kyllä osaa "tässä" käskyllä tulla käteen, mutta eihän se kesken radan tule. Korkeintaan kääntyy vähän mua kohti...

Kivat reenit kuitenkin ja sopivan iisit ekaksi kerraksi talven ja tauon jälkeen. Ratapiirrokset myöhemmin - tulossa kyllä! :)

Ainiin, harjoiteltiinhan me myös eteen lähettämistä ja oikeaa hyppytekniikkaa sarjaesteillä, joissa aina 2 aitaa, välit muistaakseni 7, 5 ja 4 metriä. Esteiden takana palkka ämpärin päällä. Kyllähän se tokokoira merkille osaa mennä ;) joten ei ongelmia siinä. Radalla kyllä muutama loppurima putoili, kun vauhti kasvoi liikaa...