Lauantaina olimme Haminassa agilitykisoissa - ja kerrankin ihan hyvällä menestykselläkin!

Ensin oli vuorossa hyppyrata, joka oli mukavan sujuva ja näytti tältä: (harmaa viiva kuvaa mun ohjauslinjoja, takaaleikkaillen mentiin siis)

803324.jpg

Muurilla kiilasin koiran liikkumalla itse liian pitkälle ennenkuin se ehti hypätä, sieltä kielto. Ässä kurvasi sitten hieman hämmentyneenä kohti putkea (Etkö sä puhunu muurista? Mut miten mä hyppään ku oot ite eessä...?), tuli kuitenkin kutsusta takaisin joten ei sentään hylkyä! :) Kepeille tultiinkin sitten sata lasissa, vaikka ehdinkin 7-hypylle ottamaan vastaan koiran eteen jarrutusaikeissa. Silti tokasta välistä sisään, ja vielä yksi pujotteluvirhekin. Ässä alkoi taas rähjätä mulle kun sitä otti selvästi päähän että tulin sen eteen hypyn ja keppien väliin jarrutusmielessä... ;) No, hetki neuvoteltiin ja sanoin sitten viimein koiralle et "Älä rähjää mulle!" jonka jälkeen pujottelu ja loppurata sujui oikein hienosti. Itse mokailin muurilla molemmilla kerroilla samalla lailla, eli kiilasin koiran kesken ponnistuksen leikkaamalla liian aikaisin... *huoh* Lopputulos siis 15vp, aika -4,69 ja sijoitus 12./16.

803356.jpg

Agiradalle lähdettiin sitten asenteella, että korjataan hyppärin virheet. Eli mä pääsen tekemään alkukiemuran uudestaan kiilaamatta koiraa ja otetaan pujottelun sisäänmeno oikein huolella. Kontaktit pikkuisen pelotti kun ei olla moneen viikkoon oikein kunnolla niitä treenailtu, mutta rauhallisesti itse vaan, niin ehkäpä koirakin malttaa... Rata näytti siis tältä:

803325.jpg

Alku meni nyt just nappiin! :) Tämmöisiähän me ollaan harjoiteltu koko kesä treeneissä, että olisi kyllä pitänyt mennä jo ekalla kertaa... Mut onneksi edes toisella! Puomille reipasta vauhtia, edessä siintää putki, joten mun rauhoittelut meni melko... no, ohi. Koira leiskaisi mun nähdäksini just kontaktin yläpuolelta (ennen lupaa toki) mutta tuomari oli eri mieltä eikä käsi noussut. Yleisön kommentit oli, että ehkä siinä yksi kynsi kosketti kontaktia.

803357.jpg

Puomilta Ässä eteni hienosti kohti putkea ja pääsin siirtymään suoraan renkaan taakse ottamaan vastaan ja ohjaamaan seuraaville hypyille edestä. Aalla malttoi hienosti kuunnella ja tulla alas asti ja eteni hyvin kohti putkea. Kuvassa on muuten numerot väärin... 12 putki _oikeanpuoleinen pää_ 13 muuri kohti keppejä. Eli Aan jälkeen hyppy-putki-muuri-kepit... Muisti pätkinyt ratapiirrosta tehdessä! No, joka tapauksessa muuri vastaanottohyppynä ja samalla reilusti jarrua keppejä ajatellen. Ja tällä kertaa se toimi! Ässällä kesti hermo eikä se alkanut louskuttaa vaan lähti hienosti pujotteluun jossa pysyi loppuun asti! :) Keinulle rohkeasti, mutta malttoi hyvin odottaa keinun pään laskeutumista, siitä sitten ilman lupaa vilahti taas putkeen... Itse en nähnyt tuliko kontakti otettua, jos tuli niin ei ainakaan mitenkään varman päälle. No, ei ilmeisesti nähnyt tuomarikaan, tai näki paremmin kuin minä. Ainakaan käsi ei noussut, joten virheettä maaliin!! :) Lopputulos 0vp ja aika -14,37, sijoitus 1./16. Kylläpä oltiin tyytyväisiä! :) Ja Ässällä oli tunnetusti tosi hauskaa. ;) Lähes 30 asteen helle ehkä hieman auttoi asiaa, koira ei mennyt ihan täysillä...

803358.jpg

Kuvista kiitos Marianne Heiskaselle! :)