Sunnuntaina suuntasimme kohti Helsinkiä ja Stadi Gamesia. Päivä oli helteinen, mutta ilma alkoi mukavasti viiletä iltaa kohti, joten kun meidän rataantutustumisemme alkoi klo 18 oli oikeastaan oikein mukava sää. :) Ja Laakson ratsastusstadion oli kyllä tosi upea paikka kisata!

Ensimmäisenä lähdimme Anne Saviojan hyppyradalle, joka oli kuin minulle ja Ässälle tehty vauhdikas ja sujuva rata.

634977.jpg

Ja nollahan sieltä tulla tupsahti!!! Kylläpä olinkin iloinen ja tyytyväinen sekä itseeni että erityisesti koiraan, joka kuunteli hienosti ohjausta, pujotteli upeasti ja oli muutenkin tosi hieno. En ollut uskoa että rata todella oli virheetön, mutta uskottavahan se oli, kun tuloksissa luki 0. Lisäbonuksena vielä 2. sija kun koirakoita kisassa oli mukana 28. Ja vain 44 sadasosaa jäätiin voittotuloksesta. Eli ei huono ollenkaan!

Reilun tunnin odottelun jälkeen sitten olikin kiva lähteä rennosti agilityradalle. Päivän tavoitteet kun oli jo enemmän kuin saavutettu. :) Agilityrata olikin melko haastava ja pitkä jossa vaadittiin sekä tarkkaa ohjausta että sukkelia jalkoja.

634973.jpg

Etukäteen olin eniten huolissani toiseen putkeen (7) viennistä, ettei mene väärään päähän, sekä keinusta ja sen jälkeisestä putkesta (14) taas kuinka saan oikeaan päähän putkea. Niin, ja puomin kontaktista, kuinka käy kun edessä näkyy putki kutsuvana... Vaan toisin kävi... Hylky tuli heti puomin jälkeen, kun Ässä lukitsikin jo puomilla muurin ja karkasi kontaktilta hyppäämän sen ennenkuin ehdin tehdä mitään. No, sitä seuranneessa hässäkässä sitten karkasi vielä väärään päähän tuota 7-putkea ja taisi pujottelussakin jättää muutaman välin pujottelematta kun ei oikein ollut lapasessa... Loppurata sujui ihan mallikkaasti - keinulle meni hienosti, kaikki kontaktit tuli otettua ja kippari pysyi mukana vauhdikkaalla loppusuorallakin niin, että tultiin koiran kanssa yhtä aikaa maaliin! :) Etukäteen en tuota muuria nähnyt kovin suurena ongelmana meille vaikka mineissä ja medeissä siitä hylkyjä jonkun verran tulikin. Ajattelin vaan, että edessä näkyvä putki vetää tarpeeksi. Enpä tiedä vieläkään miten olisin sen kohdan paremmin ohjannut, ettei ko. kämmiä olisi tullut. Muuri näyttää kuitenkin jostain syystä kovasti Ässää vetävän, kaupunkiottelussahan tuli myös hylky kun se lukitsi muurin tavallisen hyppyesteen sijasta. Liekö se sitten niin iso ja massiivinen, että osuu katseeseen helpommin? Pitänee vaan muistaa olla tarkempana jatkossa tuommoisissa kohdissa!