Häitä vietettiin alkuviikosta, mutta niistä lisää myöhemmin. ;)

Agiharkkoihin päästiin kuin päästiinkin, morsmaikun lähdettyä takaisin kotia kohti. Tällä kertaa Jarno olikin tulostanut meille oikein kunnon pumaskat harjoituksia ja melkoiset niput saatiin kotiläksyksikin!

Treenit ratapiirroksineen löytyvät Clean Run - nettilehden näytenumerosta, joka on ilmaiseksi netissä luettavissa. (Kannattaa malttaa odottaa latautumista, on oikein kiinnostava julkaisu muutenkin!) Torstain harjoituksemme löytyvät sivulta 14-15, siellä on pitkät selostukset kuinka ja miksi. Tässä nyt kuitenkin vielä kuvat pelkästään...

362400.jpg

Molemmat harjoitukset sujuivat meillä oikeastaan yllättävänkin hyvin, kun alussa oli noita kulkuesteitä apuna. Kun koirat oppivat oikean reitin, ei apuja enää tarvittu ja ohjaaja pystyi jäämään uskomattoman kauas koiran irrotessa suorittamaan. Ainoastaan vaihto kakkosharjoituksesta (putkesta puomille) kolmoseen (putkesta hypylle) aiheutti hetkeksi hämminkiä ja koirat vähän "eksyivät". Mutta kivaa tuntui olevan kaikilla, etenkin kolmostreenistä koirat innostuivat valtavasti.
Lopuksi menimme pikku radan, jossa ensin kolmosharjoitus, kääntö viimeiseltä aidalta putkeen josta puomille (=kakkosharjoitus) ja puomin jälkeen vielä aidat loppusuorana. Ja hyvin koirat muistivat harjoitellut jutut! :)

Ehdimme kaksi ensimmäistä harjoitusta lehden esittelemistä, ensi kerralla jatketaan sitten siitä eteenpäin.

Sitten vielä päivän iloisin uutinen: Ässä (tai minä?) oppi pujottelemaan "väärältä" puolelta! :) :) Ihan yhtäkkiä homma vaan loksahti sille, ja nyt pujottelee kummaltakin puolelta ihan yhtä hienosti! :) Tosin ei kokeiltu vasta kun kuudella kepillä, mutta hyvältä näyttää!
Mitäkö tein? No samaa kuin aiemminkin, pitkästä aikaa koetin näyttää oikeaa reittiä namin avulla peruuttaen, mikä aiemmin on saanut koiran vaan hermostumaan homman hitaudesta. Nyt malttoi keskittyä ja seurata sitä nakkia. Viimeinen väli vain tuotti vielä ongelmia, kun Ässä ei millään uskonut, että sen kuuluukin nyt tulla viimeisestä välistä mua kohti, eikä musta poispäin kuten ennen. Mutta kovalla tsempillä (=minä ohjaan hurjan napakasti ja tarkasti) se sieltä tuli viimein kuitenkin ja kahdella toistolla tajusi homman juonen! (viksu <3 ) -> nakkien vaihto patukkaan viimeisessä välissä ja homma oli siinä. :)