Tänään oltiin pitkästä aikaa Saijan tottistreenissä. Kivaa oli, josko sitä sais taas vähän harjoitteluintoakin... Onneks alkaa loma ja Dinakin menee laitumelle, joten sitten sitä pitäis olla aikaa Ässän kanssa touhuta! :)

Ensin otettiin paikallamakuu ja paikalla istuminen. Molemmat meni ihan ok, makuussa Ässä pikkuisen piippaili, mutta rauhoittui sitten. Istumisessa olin koko ajan näkyvissä ja palkkasin välillä, ihan hyvä, vaikka nenä välillä hakikin tyttöjen hajuja naapurista. Mutta siis siihen nähden, ettei ko. liikettä ole oikeastaan harjoiteltu ollenkaan niin oikein bueno! :)

Seuraamisessa menee kaikki muu oikein mallikkaasti, paitsi suoraan eteenpäin seuraaminen. Huoh. Eli käännökset paikalla, sivuaskeleet, peruutukset, perusasento, kaikki ok. Mut kun lähdetään eteenpäin katoaa kontakti tai koira edistää tai menee sivusuunnassa liian kauas. Mutta ihan kannustavia kommentteja saatiin, jatketaan vaan aloitetulla linjalla sinnikkäästi. Eli käytännössä mennään ihan alkeisharjoittelua, nakki nenän edessä ja palkkaan aina kun koiran lapa osuu mun jalkaan. Yritetään siis tavallaan opettaa se pikkuisen nojaamaan. Toistoja vaan. Pitää kokeilla naksuttimen kanssa. Sivuaskelissa vasempaan tuli hyvä vinkki: Lähtö vasemmalla jalalla, jalka ilmaan ja jalkaterän kääntö vasemmalle, sitten vasta askel ja viime hetkellä jalkaterä takaisin eteenpäin. Ainakin Ässällä toimi mainiosti, se seurasi jalan asentoa tosi tarkasti ja pyörähti tavallaan mun selän taa askelen ajaksi enkä siis joutunut "potkimaan" sitä pois tieltä mennessäni vasemmalle. Oikein mainio oivallus Saijalta! :)

Ruudussa ei valittamista. Vauhti on mitä mainioin ja nyt koira malttaa pysähtyäkin. Tehtiin sitten muutamia toistoja niin, että kävin leikkimässä ruudussa patukan kanssa ja jätin aina uudelleen koiran seisomaan, menin kauemmas ja taas palkkasin heittämällä pallon + uudet revittelyt ruudussa. Ideana vahvistaa seisomista ja sitä, että sinne ruutuun todella kannattaa pysähtyä.

Tunnari... Noh... Meni taas Ässällä pikkuisen lujaa. Oikea kapulahan on siis tarkoitus etsiä maistamalla jokaista? Eiks niin olekin?!? Toi kyllä oikean, mutta nostelee ensin kaikkia. Enemmillä rauhoitteluilla ennen lähetystä malttoi vähän haistellakin... Tätä pitäisi treenata paljon!! Avainsanana rauhallisuus ennen ja jälkeen liikkeen. Kierrokset pitäis saada laskettua alas, Ässä kyllä tietää mitä pitäisi tehdä mutta ei tahdo malttaa.

Lopuksi kaukoja, jotka sujuivat semmoiselta kolmen metrin etäisyydeltä aika kivasti. Seiso - istu vaihto vaatii vielä hiomista, Ässä ei kunnolla peruuta istualleen, vaan hilaa pikkuisen takamusta eteenpäin. Lisää tekniikkaharjoitusta siihen siis.