Tänään käytiin taas vaihteeksi (meillä on varmaan kohta kausikortin hankinta edessä...) Hannu-tohtorin vastaanotolla Anjalan eläinklinikalla. Tutkimuksen aiheena oli sii Ässän leikattu polvi, joka on alkanu naksua.

Ensi katsottiin taas liikkeet ja Hannu yritti myös kuulostella naksumista. Pihalla oli kuitenkin sen verran taustahälyä ja Ässä yritti pysyä niin kaukana Hannusta kuin mahdollista, ettei lääkäri tuota naksumista onnistunut kuulemaan, vaikka itse sen kuulinkin. Sitten sisälle ja polvea tutkimaan. Hannu käänteli, puristeli, paineli, taivutteli ja venytteli Ässän kinttua joka suuntaan. Ei reaktioita mihinkään. Myöskään taivutuskoe ei saanut sitä ontumaan yhtään enempää tai muutenkaan reagoimaan.
Seuraavaksi Ässä sai rauhoituspiikin ja taas tutkittiin polvea, tällä kertaa ilman Ässän omaa lihasten jännittämistä ja vastaan jäykistelyä. Edelleenkään polvesta ei löytynyt mitään vikaa, eikä se myöskään käännellessä naksunut. Leikattu ristiside tuntui kuulemma oikein hyvältä ja napakalta.
Sen verran ihmeellinen vaiva taisi olla kyseessä, että Hannu halusi ottaa polvesta röntgenkuvat ihan omaan piikkiinsä... Kuvatkin olivat oikein siistit ja hienot, ei siis valittamista sielläkään. Nivelkierukassa voisi olla jotain vikaa, mutta se ei röntgenkuvissa näy. Mitään vakavaa siellä ei kuulemma kuitenkaan ole, koska silloin polvi olisi todella kipeä.
Siihen loppuivat konstit tutkimusten osalta. Tarkempia tutkimuksia varten (nivelkierukkavamman toteamiseksi siis) polvi pitäisi avata, eikä Hannu siihen nähnyt tarvetta, kun jalka ei ole erityisen kipeäkään. Nyt kokeillaan, josko uusi Cartrofen-kuuri auttaisi naksahteluun. Samalla myös lisätään liikuntaa, jotta jalkaan saadaan voimaa. Lenkit pidennetään kilometrin pituisiin korttelikierroksista ja uimista aletaan harrastaa heti, kun vedet vaan ovat riittävän lämpimiä.

Kuukauden päästä sitten katsellaan, mikä on tilanne. Pitäkäähän siis kaikki nyt peukkuja, että vaiva paranee tällä lääkityksellä, eikä polvea tarvitse ruveta uudestaan leikkaamaan tai edes tähystämään!