Jätimme ruudun hetkeksi hautumaan. Ajatuksia on kyllä:
Miksi, oi MIKSI tein TAAS sen saman virheen että yritin pysäyttää koiran "odota" käskyllä, joka ei sille tarkoita pysähtymistä??? Sama moga on tullut tehtyä ainakin luoksetulon pysähdyksen harjoittelussa ja agilityssä kontaktiesteillä. Kai nyt koira paineistuu ja ahdistuu eikä halua mennä koko ruutuun, kun huudan ja ärjyn käskyä, jota se ei (siinä yhteydessä) ymmärrä. "Odota" = pysy juuri siinä paikassa ja asennossa kunnes toisin sanotaan. "Seiso" = pysähdy vauhdista seisaallesi. Jospa siis käyttäisi sitä "seiso"-käskyä? Oliskohan siinä niinQ ideaa?? *huokaus*

Ruudun sijaan olemme harjoitelleet seuraamista, jossa olen yrittänyt vähän jarruttaa Ässää ettei se edistäsi niin kovin. Toissapäivänä treenasimme remmin kanssa, remmi mun selän takaa oikeaan käteen + palkkaus selän kautta (nami oikeasta vasempaan selän takana) eli vähän takakautta. Ässä yritti esittää kamalan ahdistunutta, kun hänen korkeuttaan sillä lailla rajoitettiin. Mutta kylläpä parani seuraaminen, kun vaan jatkettiin sinnikkäästi runsaalla palkalla! :) Eilen ja tänään esitti vapaanakin PALJON parempaa seuraamista. Lisäksi perusasento+kontakti+pysähdysharjoituksia ihan puolikkailla askelilla.

Maahanmeno vauhdista minua kohti alkaa sujua, eilen kokeilin ihan liikkeenä. Ensimmäisellä kerralla vain pysähtyi (tosin hienosti!), jätin palkkaamatta ja kutsuin vain luokse. Toisella kertaa hienosti maahan -> hurja palkka. :) Lihapullat toimii tässä oivasti. Perään muutama vauhtiluoksetulo, palkkana pallo mun taakse kun vauhti on kovimmillaan.

Tänään käytiin sitten Ässän kanssa pitkästä aikaa Kivan tokotreeneissä. Harjoittelimme kaukokäskyjä (tekniikka alkaa olla kohdallaan, nyt aletaan varovasti pidentää matkaa) takapalkalla vaihteeksi. Sitten hyppynoutoa metallikapulalla (täydellistä), pari tavallista noutoa (tuli takaisinkin laukalla, mitä on myös harjoiteltu viime aikoina niin että lähden juoksemaan karkuun jos tiputtaa raville), sekä tunnaria. Tunnari ei sitten mennyt ihan niin hienosti, jostain syystä Ässä alkoi napsia kaikkia kapuloita suuhun. Liekö sitten käynyt liian kierroksilla aiempien noutojuttujen takia? Ehkä kapulat olivat myös turhan lähekkäin tai sitten sitä häiritsi, että nekin haisivat tutulle kun Johanna oli avustajana. Pari noutoa pelkällä omalla, sen jälkeen uusi yritys ja onnistui lopulta (tosin siinäkin nappasi ensin väärän mutta vaihtoi heti oikeaan).

Lopuksi vielä paikallamakuu, jossa ei ongelmia. :) Hyvät treenit jo muutamana päivänä! Huomenna vaihdetaan agilityyn...