Tänään aloitimme Ässän kanssa tokokurssin, joka on suunnattu VOI- ja EVL-koirakoille. Ja kylläpä saammekin yksilöllistä ohjausta, sillä huippusuositulla kurssilla meitä on kaikki kaksi koirakkoa! :o Ja kouluttajia on siis myös kaksi... Mutta sitä kivempi meille! :) Ensimmäisellä kerralla saimme näyttää mitä osaamme ja kouluttaja oli oikein tyytyväinen meihin. Ja olin muuten itsekin, Ässä toimi paljon paremmin kuin mitä odotinkaan näin pitkän tokotauon jälkeen.

Kotiläksyksi saimme seuraamisen liikkeellelähtöjä kontaktin säilyttäen. Ässä kun tipahtaa pois katsekontaktista joka kerta, kun lähdemme liikkeelle ja palaa kontaktiin vasta yhden-kahden askelen jälkeen. Muuten seuraaminen olikin oikein hyvää pientä hetkittäistä edistämistä lukuunottamatta. Mutta siis tuohon liikkeellelähtöön neuvoiksi tuli vaihtaa lähtöjalkaa eli liikkeelle lähdetään nyt oikealla jalalla (koiralle aikaa ottaa kontakti ja valmistautua liikkellelähtöön, mulle aikaa palkata kontaktista). Ja jalkaa siirretään hiiiitaaaastiiii, kontaktista palkaten. Jos kontakti häviää, liike pysähtyy siihen paikkaan vaikka sitten koipi ilmaan ja jaktuu vasta kun kontakti palaa. Ei ollu muuten helppoa...

Lisäksi taidamme taas pikkuisen naksutella noutokapulan pitämistä ihan vaan muistutuksena, ei ollut nouto niin nätti ja hellähampainen kun olisi voinut.

Ja sitten muutama tunnelmakuva viimeviikkoiselta iltalenkiltä Siirin kanssa. Pakkasta -24'C

387325.jpg

387327.jpg

Lisää kuvia, oikein aurinkoisiakin on jo kamerassa odottamassa kunhan ehdin purkaa ja käsitellä.