Huomasimpa tänään mukavan uutisen :)

Ässä on valittu Vesikoirat ry:n Vuoden tokovesikoiraksi!! Wau!

Vuoden tokovesikoira ohjaajineen harjoittelee tällä hetkellä melko ahkerasti voittajan liikkeitä. Lauantaiaamuna olimme taas pirtsakoina jo yhdeksältä maneesilla kurssilla.
Kotiläksyjen teosta saimme kehuja. Seuraamisen liikkeellelähdöt kuulemma ovat parantuneet huomattavasti. Kiva kiva, ei olla turhaan reenailtu eteisen käytävää ees taas!  Nyt sitten vaan jatketaan samoja harjoitteita ja lisätään mukaan pysähdykset, joissa Ässä helposti menee minusta ohi. Mun pitää siis muistaa ennen pysähdystä ottaa muutama lyhyempi askel. Lisäksi sain henkilökohtaiseksi läksyksi opetella kävelemään suoraan ja olemaan tuijottamatta koiraan... *heh*
Seuraavaksi harjoittelimme ruutua, joka siis on Ässälle ihan uutukainen temppu. Käyttöön haettiin autosta patukka, jolla ensin vähän leikittiin ja vietiin se sitten yhdessä koiran kanssa ruudun takaosaan. Sitten perusasentoon kymmenisen metriä ruudusta ja koiralle käsky "ruutu". Ja sinnehän se sinkosi tietenkin ihanan patukkansa perään. Hurjat kehut juuri sillä hetkellä kun koira pysähtyy lelulle ja äkkiä itse perään koiraa leikittämään. Jos koira ehti tulla ruudusta pois hoettiin vaan "ruutuun ruutuun" ja leikittiin vasta sitten ruudussa. Aika pian matkaa pidennettiin jo melko pitkäksikin, hienosti koira sinne säntäsi joka kerta. Välillä tehtiin muutama kerta niinkin, että koira jätettiin istumaan lähtöpaikkaan, kävin taputtamassa ruutua siitä kohtaa missä lelu oli ollut, palasin takaisin ja lähetin koiran. Kehut kun se pysähtyi "lelupaikkaan" ja sitten juoksin ruutuun leikkimään sen kanssa (patukalla joka siis oli taskussani). Näitä harjoituksia saimme nyt sitten kotiläksyksi. Pitänee mennä joku päivä kentälle rakentelemaan ruutu.
Vielä katsottiin kaukokäskyjen tilannetta. Homma on ok, harjoitusta vaan lisää. Palkkaus muutetaan niin, että en palaa koiran luokse antamaan namia enkä käytä taaksepalkkausta, vaan heitän palkan koiran pään yli. Tarkoituksena poistaa koiralta tarve edetä, kun palkka lentää taakse joka tapauksessa. Taaksepalkkaushan sai sen siis kääntymään vinottain, joten sekään ei käy... Ylös nousemisessa yritän muuttaa käsimerkkiä niin, ettei se vetäisi koiraa minua kohti. Katsotaan kuinka onnistuu.

Nytpä onkin taas harjoiteltavaa melkoisesti, mutta aikaa ei nimeksikään. Meillä nimittäin elellään tällä hetkellä muuttolaatikoiden keskellä, torstaina muutamme uuteen kotiin, jossa Ässä saa oman pihan! :)