Keskiviikkona oltiin piiiitkästä aikaa tokoharkoissa. Ja ihme ja kumma - siellä oli kerrankin muitakin! :D Taisi olla peräti seitsemän koirakkoa, mikä on kyllä meidän harkoissa ehkä kaikkien aikojen enkka. Hyvä niin. :) Ässällä meni kyllä vähän pasmat sekaisin, kun hänen kentälleen oli uskaltautunut toisia uroksia... Niille piti sitten vähän pörrätä ja sitten tietenkin myös minulle, kun minä kesken äijäilyn yritin teettää jotain typeriä temppuja... Teki kyllä kaikki jutut kuten pyydettiin, mutta mulkoili mua alta kulmain ja murisi koko ajan. Tosi kivaa. Hetki neuvoteltiin aiheesta "saako mammalle murrata?" tiukalla tuijotuskilpailulla ja sitten Ässä tuli siihen tulokseen, että ilmeisesti edelleenkään ei saa. Sen jälkeen mulla olikin oikein innokas, iloinen ja halukas koira. :)

Harjoittelimme paikallamakuuta ja luoksetuloa. Paikallamakuu kisanomaisesti, 3 minuuttia minä piilossa. Meni hienosti. :) Sitten Ässä teki vielä toisen paikallamakuun keskellä kenttää, kuono muuhun riviin päin kun minä kävin tekemässä luoksepäästävyydet muille. Hienosti pysyi, vaikka kävin vieraita koiria roplaamassa ja kävelin edes takaisin kuonon edestä koko ajan. Vielä harjoittelimme vuorotellen komennusta rivissä, yksitellen siis käskettiin koirat maahan ja sitten takaisin istumaan. Ei ongelmia tässäkään.

Luoksetulot tehtiin myös rivistä vuoronperään. Ässän luokstulo on kärsinyt ikävästi pysäytyksen harjoittelusta, vaikka olenkin tehnyt suunilleen yhden pysäytyksen ja vähintään kymmenen tavallista luoksetuloa. Silti se ennakoi. :-/ Ja luoksetulo on siis usein aika laiska. Nyt teki kyllä hienosti ja reippaasti. :) Mutta malttoi hienosti pysähtyäkin, kun sitten myöhemmin kokeilin.

Sitten olikin päivän jännittävin osuus. Pääsimme "koekaniineiksi" kun kokeiltiin hajulla palkkaamista. Ohjaajalla oli siis hajustettuja käpyjä, jotka olivat olleet samassa pussissa makkaroiden kanssa. Idea oli näyttää koiralle käpyä ja jos se innostui siitä niin teettää joku temppu ja sitten heittää käpy niin, että koira saa palkaksi etsiä hyväntuoksuisen kävyn. Aika jännä idea. En kyllä tiedä Ässän kohdalla oliko palkka nyt sitten se etsiminen vai yleisesti se heitetty käpy... Tai oliko sillä nyt väliä että se haisi makkaralle, tuo hullu kun tykkää kävyistä ihan yhtä paljon muutenkin. Toiset ryhmämme koirista tykkäsivät tästä selvästi, jotkut eivät ymmärtäneet koko touhua ("etsi"-käsky pitäisi osata tässä...) ja sitten oli niitä, joilla tekeminen loppui siihen, kun tajusivat, että tämä oli vaan huijausta - ei ole makkaraa missään! xD Mutta kiinnostava kokeilu. Mietittiin siinä sitten vaan, että tietenkin se hajukin merkkaa, eli esim. urokselle voisi toimia palkkana vaikka juoksunartun haju. Tai jos kentän laidalla on joku tuoksu, mikä vetää puoleensa, niin sitten pääsisikin luvan kanssa "palkaksi" haistelemaan sitä. Toimii varmasti erityisesti koirilla, jotka tuppaavat kulkemaan nenä maata viistäen...

Lopuksi vielä paikallamakuu ringissä häirittynä niin, että ohjaajat kiertelivät väleissä. Ei ongelmia. Aika iisit harjoitukset meille, mutta sopivat hyvin kun on ollut tuota taukoa. Pääsi palkkaamaan onnistuneista ja innostuneista suorituksista. :)

PS. Näyttelystä ostin metallikapulan ja nyt on aloiteltu metallinoudon alkeita. Innokkaasti Ässä sitäkin kapulaa hakee ja kantaa. Ja sitä ei voi jäystää! :) Nyt pitäisi vaan karsia pois laipasta kantaminen, mitä tuo toisinaan harrastaa. Naksutin kai vaan käyttöön taas.