Niin ne tilanteet muuttuu... Viime viikolla oli hämmästynyt siitä, kuinka hyvin Ässä on oppinut menemään ruutuun ja pysähtymään sinne. No, tällä viikolla tuntuu, ettei se tajua koko hommasta mitään (tai vaihtoehtoisesti että se kiusallaan tekee väärin, mutta niinhän koira ei osaa tehdä...).

Eilen oltiin tuossa omalla kentällä treenailemassa. Ensin lähetin ruutuun niin, että lelu oli ruudussa odottamassa, hienosti kerran, sitten ei malttanut enää pysähtyä. Vähän lyhyemmällä matkalla ja napakammalla käskyllä taas ihan jees.

Sitten treenattiin seuraamista, joko Ässä kävi liian kuumana ruuturyntäilyistä tai sitten lihapullat on liian hyviä nameja tai sitten joku kolmas mystinen syy, mutta seuraaminen ei oikein sujunut, edisti koko ajan ihan valtavasti eikä ohjauksesta huolimatta korjannut. Otin sitten remmin kiinni ja selän takaa oikeaan käteen ja johan löytyi oikea seuraamispaikka. Tästä paljon palkkaa, kaikki muu sujui hyvin paitsi täyskäännökset. Ei malttanut / viitsinyt kääntyä kunnolla vaan jäi mun eteen odottamaan että tulen perässä... Noihin pitänee kiinnittää huomiota. Seuraaminen pysyi ihan ok kasassa sittenkin kun otin remmin taas irti. Olisi pitänyt vaan palkata reilummalla tahdilla - miksiköhän ryhdyin siinä pihtaamaan??

Hyppynoutoa pari kertaa isolla metallikapulalla. Tässä liikkeessä ei nyt näyttäisi olevan mitään ongelmaa, Ässä tekee ihan prikulleen oikein. :) Olen vielä etenkin ensimmäisillä kerroilla antanut uuden "hyppy"-käskyn koiran poimiessa kapulaa ihan vaan varmuuden vuoksi. Ei se sitä luultavasti enää tarvitsisi. Hyvä kun joku sujuu! ;)

Maahanmenoja vauhdista tehtiin sen verran kun lihapullia riitti. Tämä on Ässän mielestä tosi hauska leikki! :D

Sitten palattiin ruudun pariin. Vielä yksi lähetys kauempaa lelulle - kaikki hyvin. Sitten menin vähän lähemmäs ja lähetys ilman lelua houkuttimena. Mitä tekee Ässä? Juoksee hurjaa vauhtia kohti ruutua ja kääntyy ympäri + pysähtyy metriä ennen ruutua! Uudella "ruutu"-käskyllä menee ensimmäisten törppöjen väliin ja pysähtyy taas. Kutsun pois, uusi lähetys vielä vähän lähempää, sama homma. Nyt kokeilin Jaanan neuvoa: "Älä sano tai tee mitään, annan sen itse miettiä ja tajuta" Siinä sitten seisottiin vastatusten... Mahtoi näyttää sivullisista kummalliselle! xD Useita minuutteja Ässä vain tuijotti minua, sitten alkoi katsella ympärilleen ja lopulta lähti hiukan hysteerisen oloisena nuuskimaan ympäriinsä. Paineistui siis selvästi, ei toimi meillä tuo konsti. No, annoin koiran rauhoittua ja korjailin välillä muut rojut kentältä pois. Sitten lelulla uusi lähetys ruutuun, tällä kertaa ihan ok, hurja revittely palkaksi. Samantien uusi lähetys ilman lelua läheltä, nyt meni ruutuun asti. Hurjat kiitokset ja lopetettiin siihen. Lopuksi vaan oikein vauhdikas koko kentän mittainen luoksetulo josta palkka lensi taakse kun vauhti oli kovin ja siitä vapautus. :)

Olen nyt sitten pähkäillyt tätä ruutupulmaa, ja tuntuu siltä, että Ässä vähän ahdistuu siitä, kun käsken sen seisomaan vaikka se haluaisi lähteä lelun kanssa minua vastaan -> Se yrittää pysähtyä ennenkuin ehdin käskeä. Lisäksi se tuntui hahmottavan ruudun paremmin parilla edellisellä kerralla, kun ruutu oli kentän nurkassa. Nyt kun rakensinkin sen keskelle, oli se vaikeampi. Jatkamme harjoituksia, lueskelin tuossa Pipan tokovihkosesta ruutuneuvoja, ja siellä oli ihan kokeilemisen arvoisia vinkkejä. 1) juostaan koiran kanssa kilpaa ruutuun, nopeampi nappaa palkan. 2) palkataan koira ruutuun menemisestä heittämällä lelu / pallo koiran selän takaa ruudun yli. Ja sitten pitää tietenkin vielä jatkaa harjoituksia niin että lelu on ruudussa tai että käyn ainakin näyttämässä oikean paikan vaikka ei lelua syöttinä olisikaan. Ei vaan pidä hätäillä, kyllä se siitä! Joohan?