Kivat harkat. Kääntöä ja vääntöä, mutta vauhdikkaasti. Koira toimi tosi hienosti! :)

Varsinainen harjoitus näytti tältä (näyttääkö muuten tutulta verrattuna edelliseen harjoitukseen? Silmänisku Samasta MM-radastahan se tämäkin oli sovellus! Hassu sattuma, harjoituksilla siis eri vetäjät.. Mutta eipä haitannut, lisäharjoitus oli selvästikin paikallaan vieläkin.

Kepit vietiin oikealta puolen, sitten oli kaksi vaihtoehtoa, joista harjoiteltiin molempia. Ensin sylikäännöstyyppisesti muuri + takaakierrätys neloselle, josta ohjaus vitoselle ja vastakkaisella kädellä + pikku peruutuksella veto putken oikeaan päähän (kuten viime kerralla tehtiin). Toimi ok Ässällä, mutta sujuvampikin voisi olla, kaarteista tuli turhan pitkiä. 
Toinen vaihtoehto oli valssata keppien lopussa ja sitten pyöräyttää muuri vasemmalta puolelta ohjaten, käskeä koira "takaa" kiertämään nelosta ja lähteä jo itse kohti vitosta (jossa oli tarkoitus tehdä valssi siivekkeen vieressä, ennen putkea). Kepeillä Ässä antaa hienosti mun juosta ohi ja ehdin helposti valssaamaan ja pyöräytys 3-4 sujui ihan mallikkaasti. Mutta yhtään en kyllä voinut lähteä edelle tai Ässä jätti takaakierron kesken ja vilahti muurin ja 4-hypyn välistä mun perään. Tässä sitten Jarno autteli vetämällä patukalla koiraa oikeaan suuntaan ja myöhemmin seisomalla "tien tukkeena" esteiden välissä. Ei siitä nyt kauhean sujuvaa tullut vielä, mutta ehdinpä kerran jopa tekemään sen valssinkin ennen putkea. Se kyllä pienensi Ässän kaarroksia vitoshypyn jälkeen huimasti. Tuo takaakierto pitäisi kyllä harjoitella toden teolla kuntoon! Helpottaisi tällaisissa kohdissa ohjaamista kovasti...
Keinun jälkeen taas käskytys "takaa" ja valssi 8 ja 9 hyppyjen väliin, "takaa" ysille ja siitä jo kaukaa lähetys putkeen. Ei suuria ongelmia (paitsi mulla reitin muistamisessa...)

Itsenäisen harjoittelun rata olikin sitten tämmöinen kiemura, aiheena pienet kaarrokset ja jaakotus:

Kakkoshypyltä koira vasempaan käteen ja peruuttaen kohti kolmosta. Heitto vasurilla hypylle ja välittömästi oikea käsi vetämään koiraa takaisin nelosen ylitse. Oma rintamasuunta pysyi siis koko ajan kohti kakkoshyppyä, paikka suunilleen 3- ja 4-hyppyjen välissä. = jaakotus. Onhan tätä opeteltu joskus, mutta siitä on aikaa. Ja Ässähän löi liinat kiinni samantien kun minä käännyin sitä kohti ja pysäytin oman liikkeen. Pelkällä käden heitolla ei tahtonut millään lähteä mun selän taa, vaan jäi vaan 3-hypyn eteen haukkumaan... Ei siis muistanut / tajunnut koko kuviota yhtään. Patukan avulla kyllä lähti sujumaan ja kun oli muutama kerta harjoiteltu, ei taas ongelmaa ollut.
Nelosen jälkeen ohjaus suoraan vitoselle ja pyöräytys mahdollisimman pinellä kaarteella siivekkeen ympäri (koira siis kääntyy taas vasemmalle) ja kohti rengasta. Nyt oltiin siis menoss ajo kutosesteelle, eikä ohjaaja ole käytännössä liikahtanut paria askelta enempää!
Renkaan jälkeen oli taas kaksi vaihtoehtoa, jotka toteutettiin molemmat. Meille helpompi ensin: Koiran oikealta puolelta ohjaus hypyn ylitse ja samantien pyöräytys siivekkeen ympäri (koira kääntyy oikealle) ja ikäänkuin valssaten / peruuttaen puolen vaihto koiran vasemmalle ja siitä rengas - hyppy - puomi.
Toinen (meille vaikeampi) vaihtoehto oli tässäkin jaakottaa: Renkaan jälkeen ohjaaja kääntyy selin hyppyyn ja vetää koiraa peruuttaen mukaansa. Oikealla kädellä heitto hypylle ja välittömästi vasen käsi vetämään siivekkeen ympäri (koira kääntyy tässäkin siis oikean kautta). Ohjaajan rintamasuunta koko ajan kohti rengasta ja välittömästi liike eteenpäin rengas - hyppy - puomi - kuviota kohti, kun koira on lähtenyt 7-hypylle. Tässä siis ilmeni sama ongelma kuin alkupuolella rataa. Mun liike pysähtyi, jolloin Ässäkin pysähtyi eikä suostunut lähtemään mun ohi ja selän taa. Harjoituksella, toistolla ja patukan voimalla tämäkin saatiin kyllä sujumaan oikein hyvin! Jaakotuksen plussana tuohon toiseen vaihtoehtoon verrattuna oli koiran pienempi kaarros, varmempi ohjautuminen hypyn ympäri oikeasta suunnasta sekä ohjaajan vähäisempi liikkumisen tarve + oikea menosuunta jo kohti uutta suoraa. Että kaikki vaan Jaakotuksia opettelemaan! :)

Puomilla kontaktipalkkana pallo. Ei toiminut yhtä hyvin kuin nami. Hajamielinen ohjaaja siis muistakoot lihapullat mukaan!