Vähän siistiä kun uudistuneessa Vuodatuksessa voi laittaa saman postauksen useampaan kategoriaan! :D Saa siis sekä toko- että agipäivitykset samalla kertaa laitettua. :)

Tokossa ollaan nyt käyty melko ahkerasti (paitsi eilen jäi väliin, kun Ässällä oli parturi...) ja kotonakin on harjoiteltu vähäsen. Erityisesti on keskitytty seuraamiseen (naksun avulla) ja oikea paikka sekä kunnon kontakti alkaa jo löytyä aika kivasti ja pitkiksikin ajoiksi! Lisäksi on tehty ruutua (Ässän iloksi, sujuu ihan hyvin) sekä jättöjä. Ne on edelleen vähän murheenkryyni, kun Ässä jatkuvasti sekoitaa istumisen ja seisomisen, enkä oikeen saa kiinni että miksi. Jos tekee vaan jompaa kumpaa + maahanmenoa, se tekee aina oikein. Mutta jos otetaan istuminen + seisominen vuoronperään, menee ihan arvailuksi... Eikö se muka silloin yhtäkkiä osaa, vai arvaileeko se vaan? Sit kun ei palkkaa vääristä, se alkaa tehdä semmoisia ihmeellisiä puoli-istuvia kykkimisiä, vähän niinkun et yrittää tehdä molemmat temput kerralla... No, harjoitukset jatkuvat. Viimeksi tehtiin niin, että mä käskytin ja Johanna avustajana naksutti oikeat. Ja ainakin tuntui, että se lähti menemään pikkuhiljaa jakeluun, kun palaute tuli aina heti välittömästi. Sillä linjalla siis jatketaan!

Tässä vielä vähän videotodistusaineistoa, että ollaan me siis tosiaan oltu maneesilla ja ainakin seuraamista treenattukin! Kiitos AssariJohannalle kuvauksista ja muusta jelpistä!

Ja sitten agia...  Kaksi viime kertaa päivittämättä. Silloin joskus kauan sitten (kolme viikkoa sitten siis) oli tämmöiset treenit:


Tämä siis alkuverryttely. Esteiden etäisyydet tosi pitkät ja koira pääsi rälläämään suoraan. Kuvassa esitetty ohjaus osoittautui parhaaksi, sillä (oikein vietynä) sai koiran kääntymään sujuvasti oikeaan päähän putkea ja sai samalla itse etumatkaa pitkälle suoralle että ehti ohjaamaan renkaalta vasemmalle hypylle. Renkaalta takaisinpäin tullessa lähetys putkeen ja itse oikaistiin tokavikan hypyn taakse vastaanottamaan ja ohjaamaan viimeiselle hypylle vasemmalta. Lämmin tuli ja koirilla oli kivaa rällätä pitkää suoraa! Ongelmakohdaksi muodostui siis lähinnä alun putkeen lähetys, ohjaajan kääntyessä yhtään liian aikaisin tai jäädessä jälkeen tai muuten sössiessä, menivät koirat vääjäämättä putken väärään päähän ja lujaa.  Toisaalta kaikenlaiset valssiviritykset yms. "sisäkaarteessa" kyllä saivat koiran oikein putkeen mutta hidastivat kovasti sen vauhtia ja toisaalta jättivät ohjaajan seuraavalla suoralla armotta jälkeen ja lopputuloksena koira väärällä hypyllä suoran päässä...

Toinen harjoitus:
Tässä tavoitteena pienet, siivekkeitä nuolevat kaarteet ja koira, joka tietää jo hyppyyn lähtiessään, mille esteelle se on menossa seuraavaksi. Yllättävän sujuva peruutteluohjaus, kun sen vain sai aivojen kautta selkärankaan ja jalkoihin! Kuvassa lukee, että sama käsi ohjaa koko ajan. Kun koira on lähetetty putkeen, tulee ohjaajan nopeasti liikkua vastaanottamaan 5-hypyn taakse, edelleen vasurilla, siitä liikkuminen ja ohjaus katkoviivojen mukaan 6-7 välissä "takaa" käskytys. 8-9 tulikin sitten jo omalla painollaan kun vaan antoi koiran mennä.

Sitten oltiinkin yksi kerta pois, kun kippari oli niin hyydyksissä ja aikataulut ns. "kusi". Mutta nyt sunnuntaina oltiin taas reippaina reeneissä. Tosin ryhmää vaihtaneina - päästiin aikaisempaan ryhmään, kun mahakkaat ei jaksa enää valvoa niin myöhään, että vois olla klo 23 loppuvissa treeneissä...

Tämmöisen kivan radan Emma sitten rakennutti meille:
(Ja minä kauhulla mietin, koska viimeksi olen juossut noin pitkää rataa, enkä edes muista... mut ihan kunniallahan siitä selvittiin.)


Alkuverkaksi mentiin harmaalla viivalla piirretty kuvio. Keppien päässä valssi, sieltä ohjaus hyppy - rengas jääden itse hyppyjen yläpuolelle. Välistävedot onnistui kivasti pienellä peruutuksella ja sitten rällättiinkin vaan vinohypyt ja suoraan putkeen täysillä. Hurjan hauskaa! :)

Varsinaisella radalla sitten aloitus vasemmalta ohjaten (pujottelu sujuu mahtavasti! :) Hyvä Ässä!!), lähetys putkeen ja takaaleikkaus, sitten vaan huutelua uudesta putkesta, jonka jälkeen koira kääntyikin luontevasti ääntä ja siis oikeaa putken (5) päätä kohti. Tässä kokeilin sekä sylikäännöstä että valssia, molemmat toimivat ihan hyvin. Valssilla kerkesin pikkuisen paremmin ohjaamaan seuraaville hypyille, mutta sylkkärikin sujui kerrankin niin kivasti, ettei olennaista eroa oikeastaan ollut. Hypyt 6-10 ei ongelmia, oikein sujuvaa ja helppoa etenemistä. Lähetys putkeen (11) ja takaaleikkaus + pinkaisu niin kovaa kuin kintuista ikinä pääsi. Silti ekalla kerralla Ässä ehti livahtaa 13-hypyn väärästä suunnasta. Kun tein nopean ja napakan ylävartalon käännön kohti koiraa HETI kun se tuli putkesta, hidasti se vauhtia just tarpeeksi, että kyettiin tekemään välistäveto ihan sujuvasti. Eli ajoissa pitää vaan kertoa, jos suoraan rällätys ei jatkukaan - koira tottelee kyllä kun sillä vaan on mahdollisuus! 13-hypyn jälkeen uusi välistäveto (koira tuli 13 ja 20 hyppyjen välistä siis) peruuttaen kohti keinua. Keinu hienosti ilman arkailua oikealta ohjaten. Kontaktilla ohjaajalla hetken hengähdystauko koiraa palkaten... ;)
Keinulta putkeen, putkeen ja putkeen. Viimeiselle putkelle ohjatessa selvä vartalo-ohjaus oikeaa suuta kohti jo koiran tullessa edellisestä putkesta - sehän on edellisellä kerralla kääntynyt eri suuntaan! Ässä irtosi hyvin putkelle ja pääsin pinkomaan jo vähän etumatkaa viimeistä loppu"suoraa" varten. Enkä silti tahtonut ehtiä. Hypylle 20 taaksekierrätys osoittautui tosi hankalaksi tehtäväksi. Ässä vaan tuli putki- ja hyppysuoralta niiiiin lujaa, etten tahtonut ehtiä (tai se ei ehtinyt kuunnella) ohjaamaan ajoissa. Ja mitä enemmän yritin kiirehtiä, sen enemmän oma yläkroppa kääntyi kohti 20 hyppyä ja ohjaamaan väärään suuntaan siis. Nice. Kuvio onnistui mainiosti joka kerta, kun otettiin ilman putkea, mutta aina kun tultiin putkelta asti nousi vauhti liian kovaksi. No, kaikkea ei voi aina saada. Loppukaarteet kuitenkin peruuttaen 20 hypyn "yläpuolella" hypyn suuntaisesti ja oikealla kädellä heittäen koira "takaa"-käskyllä terästettynä renkaalle. Koiran reitti siis harmaan viivan mukaisesti. Nou broblemos. Toiset kierrättivät koiran 20 hypyn toiselta puolelta sylikäännöshenkisesti, jolloin saivat koiralle suoremman linjan renkaalle ja näin varmemman lähestymisen ja hypyn. Mutta Ässällä kun ei koskaan ole ollut sitä ongelmaa, että se jättäisi minkään esteen matkalta suorittamatta, niin ei ollut tarvetta meillä ylimääräiseen silmukkaan... :)

Kivat treenit, hiki tuli!!

 

Jaksoikohan joku muka lukea tänne asti? :o