Jos nyt ei ihan puraissut vielä, niiku kutittelee kuitenkin tuo tokokärpänen taas... Nyt kun ollaan sattuneesta syystä oltu melko tiiviisti kotosalla, maha on viimein pois tieltä, säät suosivat, pihalla on tilaa ja koira kaipaa aktivointia, niin mikäs sen mukavampaa kuin kotitottistelu!

Ässä the TokoKoira on siis kaivettu naftaliinista ja millä innolla se työskenteleekään!! Melkein päivittäin ollaan otettu pieniä tokosessioita pihalla Rontin nukkuessa vaunuissaan.

Seuraaminen ei ole ehkä koskaan ollut näin särmää. Naksulla olen palkannut ja on tehty erityisesti suoria (ei tietoakaan kontaktin pudottelusta) sekä vasemmalle käännöksiä (supertiiviitä). Ja askelsiirtymiä on myös harjoiteltua, tai lähinnä minä olen harjoitellut tekemään niitä ilman niiauksia, kun niistä tuli sanomista möllitokossa keväällä. Ässähän ne osaa melko suvereenisti, niiailen minä tahi en...

Kaukoja on hiottu taas. Hyvin sujuvat, takapalkalla käytännössä täydellisesti, muuten tahtoo edelleen pitkällä matkalla ja innostuessaan etenkin seisomaan nousussa edetä askelen, jopa kaksi. Täytyy hiulata edelleen tekniikkaa noissa seisomisissa.

Ruutu meni hyvin ja oli Ässän mielestä superfantsua.

Luoksetulon pysähdys onnistuu viimein! :) :) :) Miten lie tuo sitä päässään haudutellut, mutta nyt pysähtyy ja vieläpä melko nopeasti! :)

Jättöjäkin on tehty vähän naksun avulla. Nyt kun koira on noin hienosti kuulolla, ei virheitäkään juurikaan tule, vaan tekee lähes poikkeuksetta oikean liikkeen! :) Eli oikeassa olin talvella, kun epäilin, ettei se ihan tosissaan kuuntele käskenkö istumaan, seisomaan vai maahan, vaan yrittää vaan päästä helpolla ja arvailla...

Lisäksi ollaan nyt harjoiteltu kovasti pihalla takaakiertoa. Eli laitan pihalle jonkun esineen, vaikka kukkaruukun, tuolin, repun... ja lähetän koiran kauempaa kiertämään osoitetun merkin. Takaisin palatessa pallo lentää mun selän taa palkaksi. Tää on Ässän mielestä tosi kivaa! Ajatushan oli tuossa yhteydessä sitten alkaa opettaa tuota luoksetulon pysähdystä, jolloin pysäyttäminen ei rikkoisi itse luoksetuloa, kun sitä harjoitellaan ihan muussa yhteydessä. Ja onhan siitä varmasti apua agilityssäkin. Tällä hetkellä temppu on vielä silleen vaiheessa, että nyt haetaan lisää matkaa ja kovempaa vauhtia. Ja jos ei muuta, niin saapahan koira liikuntaa, kun säntäilee ees taas kiertämässä merkkiä ja hakemassa palloa. ;)

Tämmösiä. Agiakin Ässä kävi treenailemassa Johannan kanssa, siitä rapsaa ja kuvia vähän myöhemmin.