Kurssilla ja muuten. :)

Ruutuun Ässä osaa jo mennä melko hyvin mutta ei tahdo vielä mennä riittävän pitkällä matkalla. Kun mamman luota on niin kurjaa lähteä kauas... Jatkamme harjoituksia lelupalkka ruudussa ja pidennämme matkaa pikkuhiljaa. Muuten Ässä kyllä selvästi ymmärtää mitä pitää tehdä. Alkaa vaan pidemmällä matkalla jarrutella ja vilkuilla taakse turhan aikaisin.

Seuraaminen ja erityisesti liikkeellelähdöt ja pysähdykset ovat parantuneet paljon mutta korjattavaa on edelleen. Kotiläksynä kurssilta lyhyitä seuraamisia, paljon kannustusta ja palkkaa kontaktista, myös patukkapalkkaa eikä vain nameja.

Luoksetulosta pysäytyksestä ei kuulemma tarvitse olla huolissaan sillä koira pysähtyy tosi hienosti. Se vaan tahtoo käydä ennakoimaan, joten kotiläksyksi luoksetuloon paljon vauhdikkaita suoria luoksetuloja, sellaisiakin missä juoksen Ässää karkuun. Palkaksi pallo tai patukan revittely. Lisäksi aletaan harjoitella maahanmenoa korkeassakin vietissä niin, että leikitään patukalla, härnäillään jne ja sitten siitä käsky maahan ja heti lisää leikkiä palkaksi. Siitä sitten edetään pikkuhiljaa luoksetulon maahanmenoon. Pitkä matka on vielä valmiiseen voittajan luoksetuloon, mutta ehkä se sieltä joskus tulee.

Tunnarin Ässä näyttää osaavan ihan hyvin luonnostaan, se tietää mitä siltä odotetaan ja malttaa rauhassa nuuhkaista joka kapulan. Kotona harjoitellaan palikan pitelyä ja kantamista möyhentämättä sitä...

Harjoitukset olivat uudessa paikassa ja viereisellä kentällä toisia koiria ja sieltäpäin vielä tuuli. Joten herran ajatukset hiukan harhailivat tyttöjutuissa eikä se oikein tahtonut motivoitua työntekoon tällä kertaa. Tekipä kuitenkin kaikki pyydetyt asiat, joten ihan ok. Hyvää harjoitusta tuollainenkin välillä ettei aina tutuissa ympyröissä.