Tällä viikolla on treenailtu ruutua ja seuraamista oikein useampaan kertaan.

Ässä menee taas hienosti, vauhdilla ja kaukaakin ruutuun - se viimeviikkoinen pysähdyn ennen ruutua keksintö on unohdettu. :) Vaan kun lelun voimalla meni niin kamalalla vauhdilla, että pyyhkäisi joka kerta läpi ja sitten palasi takaisinpäin eikä malttanut pysyä aloillaan "seiso"-käskyllä. Sitten ihan hetken mielijohteesta pudotinkin koiran huomaamatta yhden lihapullan keskelle ruutua. Ja johan pysähtyi kun nenään osui lihapullan haju! :) Nyt Ässä hakee hyvin ruudun keskelle ja seisoo käskystä odottaen minua palkkaamaan lelulla. Muutamaan kertaan on tehty myös ruudun loppua eli käsky maahan ja sieltä kutsu seuraamiseen. Kutsuosuutta pitää harjoitella erikseen, että Ässä tulee varmemmin vasemmalle. Nyt tahtoo välillä tulla myös oikealle seuraamaan...

Seuraamisessa on yritetty saada edistämistä karsittua vaihtelevalla menestyksellä. Olen tehnyt aika paljon seuraamista remmissä, mikä tuntuu toimivan kun sitten lopuksi ottaa vapaana. Myös perusasennon kanssa on nyt nipotettu, ettei koira yhtään ole siinä liian edessä (kuten vähän tuppaa olemaan...).

Kurssilla otettiin tällä viikolla myös tunnaria, jossa Ässä on yhtäkkiä alkanut nostella kaikkia kapuloita suuhun, vaikka se kyllä haistelemalla näyttäisi etsivänkin... -> Kotiläksyksi oman piilottelua ulkona ruohikkoon ja puskiin. Pitäisi hankkia omia tunnarikapuloita, että päästäisiin harjoittelemaan myös niin, että oma on piilossa ja ne väärät kapulat näkyvillä jossain vähän kauempana ensin ja sitten lähempänä. Tämän kuulemma pitäisi auttaa tuohon väärien nosteluun.

Tällä hetkellä tuntuu, että voittajan liikkeet alkavat edistyä aika kivasti tuota tunnaria lukuunottamatta (se tuntuu epätoivoiselle, etenkin kun sitä on yksin niin hankala harjoitella...) eli eiköhän tämä tästä! Kiva treeni-into päällä sekä mulla että koiralla! :)