Tänään päästiin viimeinkin Ässän kanssa agiharkkoihin. Viime kerrasta onkin niin paljon aikaa etten edes muista koska se mahtoi olla... Tauko oli kuitenkin selvästi tehnyt hyvää sekä koiralle että mulle. Aivan mielettömän hauskaa oli pitkästä aikaa treenata ja nyt tuntuu taas että motivaatio on todella kohdallaan! :)

Tämmöinen rata. Toivottavasti piirros ei mennyt liian sekavaksi... Ensimmäinen harjoitus numeroilla, toinen kirjaimilla ja kolmas viivalla (alkaa ylhäältä).

1428907.jpg

Rata1: Ensimmäinen ongelma kohdassa 4-hyppy -> 5-putki. Ässä meinasi ihan väkisin hypätä kolmoshypyn uudelleen matkalla, kun väli oli melko ahdas ja aina kun käännyin juoksemaan putkelle niin yläkroppa ohjasi hypylle. Korjaus: Vedin koiran perässä peruuttamalla selvästi ohi hypyn.
Kohdassa 8(putki)-9 jaakotus, sitten kympille pieni yläkropan kääntö "peruutukseen" niin kääntyi nätisti 10-11 suoralle.

Rata2: A-B vastaanottona, peruuttaen kohti C-hyppyä josta jaakotus C-D. Pieniä ongelmia F-> G takaakierrossa, Ässä punkesi G-hypyn väärälle puolelle aina kun lähdin valssaamaan. "Takaa"-käsky on selvästi päässyt vähän ruosteeseen... Valssi oli pakko tehdä G-hypyn edessä vähän tyhmästi että sai samalla estettyä tuon esteiden välistä tulon. H-I-J helposti, mutta sitten viimeiselle hypylle on niiiin kooooovin piiiitkä matka... Ensin taas toistui ykkösradan ongelma eli Ässä hyppäsi  tuon I-hypyn takaisinpäin, korjaantui samoin kuin aiemmin, eli mun piti vaan malttaa peruuttaa pidempään. Mutta sitten imi putki koiran ihan väkisin... Tässä sitten vähän helpotettiin ja Jarno meni putken suulle seisomaan ja heitti pallon K-hypyn ylitse heti, kun olin saanut koiran ohi I-hypystä...

Rata3: (mennään edellisen radan kirjaimilla, vaikka eivät järjestyksessä olekaan. Koittakaa seurata viivaa...) Aloitus vastaanottona, sitten C-D jaakotuksella josta kepeille. Valssi A-B hyppyjen välissä ja nopea pinkaisu B-hypyn taakse jaakottamaan uudelleen C-D. Lähetys kepeille, jossa takaaleikkaus. Tässä tuli ensimmäinen ongelma (joka oli kyllä ihan ennakoitukin). Ässä meni hienosti sisään kepeille ja alkoi pujotella, mutta kääntyi katsomaan mun takaaleikkausta ja lopetti pujottelun. Korjaus: unohdettiin takaaleikkaus ja mä juoksin koiran ohitse pujottelun aikana tekemään sylikäännöstä seuraavalle hypylle (6,9) jonka jälkeen takaaleikkaus, putkeen ja pinkaisu maaliin vastaanottamaan koiraa. Hyvin toimi noinkin ja Ässä malttoi pysyä pujottelussa vaikka juoksin sen ohi - tiivistipä vaan tahtia! :)

Lopuksi sitten harjoiteltiin vielä tuota kepeillä takaaleikkausta niin, että Jarno meni keppien loppuun patukan kanssa. Mä lähetin koiran pujotteluun ja vaihdoin puolta. Jos Ässä yritti mennä keppien ohi pujottelematta tai jätti jonkun kepin väliin Jarno laittoi patukan piiloon ja käänsi selän. Oikeasta pujottelusta tuli kehut ja patukan repimiset. Ja kylläpä menikin hienosti. Sain takaaleikata ja varmaan olisin voinu vaikka heittää kärrinpyöriä, Ässää ei kiinnostanut pätkääkään kun tiesi missä palkka odottaa ja mistä hommasta! ;) Toki pari kertaa piti aina välillä kokeilla, josko se Jarno kuitenkin heltyisi vaikka jättääkin pujottelut väliin... :p Parin harjoituksen jälkeen päästiinkin sitten menemään tuo loppurata alukuperäisellä suunnitelmalla eli lähetys kepeille josta takaaleikkaus ja sitten puolivalssi hypyn ja putken välissä. :)

Kaikenkaikkiaan hurjan kivat treenit joissa oli sopivasti haastetta! Ja koira oli tosi hyvin kuulolla vaikka takana olikin pitkä tauko! :)