Eilen vietimme mukavan illan Loviisassa tokokokeessa. Ja kyllä kannatti tosiaan lähteä, vaikka myöhään meni.. Iltakoe kun alkoi vasta klo 18, kotiin lähdettiin alokasluokan loputtua n. klo 22.30... Mukana siis Ässän lisäksi Johanna ja Nita sekä toisella kyydillä seurakamut Kristiina&Frisco sekä Helene&Eevi sekä tietenkin kannustusjoukkomme Sanna.

Helene ja Eevi tekivät oikein hyvää työtä, mutta avoimen ykkösestä ja TK2-tittelistä jäi uupumaan todella harmilliset neljä pistettä... Johanna ja Nita askaroivat kasaan jo toisen alokasluokan ykköstuloksen ja Kristiina ja Friscokin tekivät hyvän kokeen ja ykköstuloksesta heidät erotti vain kaksi harmillista nollaa...

Meidän paperimme oli pisteiden osalta lähes identtinen maaliskuun lopussa käydyn edellisen avo-luokan kokeen kanssa... Silloin tosin jäimme 1,5 pisteen päähän ykkösestä, nyt tuli sitten 3,5 ylimääräistäkin pistettä... Suurin ero oli noudossa, josta maaliskuussa saimme 5 ja nyt 9 - en ole siis turhaan noutokapulan kanssa naksutellut! :)
Mutta analyseerataanpa järjestyksessä kaikki liikkeet...
Paikallamakuu 9,5
Itse suoritus oikein hyvä, mutta jostain syystä Ässältä jäi huomaamatta kun tulin näkösuojan takaa pois (tuijotti vielä suojan taakse ihan väärään suuntaan, kun jo mentiin koirien luokse). Tämän seurauksena se riemastui valtavasti kun huomasikin että tupsahdin siihen viereen, häntä alkoi huiskia hurjasti ja hetken jo luulin että se ponkaisee ylös. Pysyi kuitenkin maassa, mutta enpä itse tajunnut silti käskyttää rauhallisemmin kuin tavallisesti vaan hihkaisin iloisesti "istu" jolloin koira ponkaisi suoraan ilmaan varmaan yli metrin ja laskeutui maailman vinoimpaan perusasentoon... Siitä puolikas piste. Koskahan sitä oppis lukemaan koiraa ja säätämään käskyjä sen mukaan eikä vaan jälkiviisastelemaan??
Seuraaminen 7
Taas sama juttu kuin maaliskuun kokeessa ja viikon takaisessa möllikisassa. Ihmeellistä hortoilua ympäriinsä liian kaukana minusta. Mitäköhän teen eri lailla kokeessa kuin treeneissä, mikä saa koiran väistämään minua kauemmas suorilla ja lähtemään nuuhkuttelemaan?? Ainakaan makkaraa ei pidä selvästikään pitää käsissä juuri ennen kehää, koira vahtasi oikeaa kättäni (tuleeko sieltä nakkia??) ja teki huonon seuraamisen lisäksi todella vinoja perusasentoja, mikä ei ole lainkaan sen tapaista ja lisäksi tökki minua kuonolla käsiin koko ajan (tuleeko sieltä nakkia??).
Maahanmeno 9,5
Ihan hyvä ja nopeakin, mutta jostain syystä Ässä käskystä ei mennytkään suoraan maahan vaan "horjahti" vasemmalle ja jäi sitten vinoon. Olisinko sitten jotenkin kuitenkin kumartuntu aavistuksen sen puoleen tai sitten käsky oli liian napakka? Outoa.
Luoksetulo 6
Läpijuoksu. Ja upean vauhdikas! xD Ei puhettakaan pysähtymisestä, mutta enpä sitä ihan hirveästi odottanutkaan. Ässä ei vielä osaa tätä.
Seisominen 8
Hidastin kuulemma vauhtia käskyn kohdalla, josta "lisäkäskyn" takia -2. Pitänee tarkkailla siis omaa kävelyä - ja luottaa koiraan, kyllä se pysähtyy, se osaa tämän liikkeen loistavasti!
Noutaminen 9
Yksi piste tipahti kun Ässä pomppasi pois perusasennosta kun otin kapulan siltä. Mutta tämän harjoittelu onkin vielä kesken, kuten pikkuisen koko nouto. Itse en ollut tyytyväinen myöskään kapulan poimimiseen, Ässä loikkasi taas sen kimppuun ensin ennenkuin otti suuhun... No, pitkälle on kumminkin päästy kun nyt ei lisäkäskyjä tai mitään tarvittu! Enää pientä hiomista lähinnä. :)
Kauko-ohjaus 10
Meidän bravuuri! :)
Estehyppy 6
Tässä minä vein ensin -2 hätäilemällä "istu"-käskyn kanssa. Pitäisi malttaa odottaa, että koira kääntyy ympäri ja ottaa katsekontaktin. Ihan turha huudella sitä istua ennen, ei se istu. Toisella käskyllä sitten oikein hienosti kyllä... Oma moka. Toinen -2 sitten kun Ässä ei jostain kumman syystä hypännyt takaisin ensimmäisellä käskyllä vaan vasta toisella?? Tosin vasta pari päivää sitten treenattiin PALJON juuri tuota alkua ja esteen taakse istumista, enkä koskaan hypyttänyt sitä takaisin, että josko sitten olisi jäänyt se mieleen ja toinen hyppykäsky tulikin jotenkin yllätyksenä... Tiedä noita.
Kokonaisvaikutus 8
Yhteistyömme on kuulemma iloista. :) Joskin välillä koira tuntuu väistävän minua... No niinhän se tekee, päivästä riippuen että kuinka herkkiksiä ollaan. Lukee niin tarkasti mun kehoa ja asentoja ja reagoi niihin melko voimakkaasti. Enimmäkseen se on kyllä hyvä asia, helpottaa montaa juttua. Pitää vaan itse osata olla turhia horjumatta ja hosumatta. (Mikä on meikäläiseltä helpommin sanottu kuin tehty...)

Seuraava koe onkin sitten kahden viikon päästä. Nyt Ässä pikkuisen lepäilee ja taukoilee. Ensi viikolla aletaan taas treenailla luoksetuloa lisää (kun vaan keksis miten ihmeessä tuon ohjuksen pysäyttää...) ja viimeistellä noutoa naksun avulla. Seuraamiseenkin voisi vähän koittaa panostaa.