Syntymäpäivänsä kunniaksi Ässä teki tänään täydellisen 10 pisteen tunnistusnoudon! :) Täydeltä matkalta, paljon vääriä ja kaikkine alkuliikkeenohjauksineen! :) Tai no, melkein täydellisen, tullessaan mäyhäsi taas kapulaa. Mut se on pientä, kun muuten liike on nyt ilmeisesti mennyt jakeluun. :) Kylläpä olin ylpeä jätkästä. Pureskeluun Tarja vinkkasi, että kun koira on tuomassa kapulaa niin matkalla sitä voisi "muistuttaa" sillä samalla käskyllä millä on opeteltukin rauhallinen pitäminen. Eli mun pitää vaan muistaa sanoa sille "pidä". Voisipa vaikka toimiakin!
Niin... ja pikku vinkki kokeeseen, kun tekee sen ruksin tunnarin molempiin päihin niin saa hetken kauemmin hajustella sitä käsissään. ;) No, liekö sillä suurta merkitystä koiralle lopulta. Mut joka tapauksessa harjoitellessakin tunnarit pitäisi ottaa vaan hetkeksi käsiin eikä säilöä taskussa puolta tuntia...

Lisäksi tehtiin seuraamista, käännöksiä ja niitä askelsiirtymisiä. Ja hyvin kuulemma menevät, mun pitää vaan lopettaa ihmeellinen kyykkäily ja heiluminen käännöksissä. Enpä ollut itse huomannutkaan että moisia teen, mutta lisäkäskyiksihän se tuomari ne tietenkin katsoo... On se hyvä kun joku välillä katsoo päältä ja huomauttaa ohjaajan pakkoliikkeistä. :p Ässä seurasi paremmin kuin aikoihin. Mulle kyykkäilyn lisäksi ohjeeksi (taas kerran) älä tuijota koiraa ja liikkeelle reippaammin + liikkeenohjaajaa ei tarvitse totella niin nopeasti.
Myös Ässän perusasento lähdössä on parantunut, nyt se ei enää edistä siinä. Nyt pitää vaan alkaa valvoa sitä samaa myös seuraamisessa ja erityisesti pysähdyksissä, ettei mene liian eteen. Juuri ennen pysähdystä "sivu"-käsky ikäänkuin muistutuksena siis!