Sunnuntaina kokeiltiin taas voittajaluokkaa. Melko samanlaisella menestyksellä kuin viimeksi pisteiden osalta (211,5 -> III-tulos), muuten kehässä oli kyllä melko eri meininki kuin kaksi viikkoa sitten, Ässän oltua melko vähällä toiminnalla ja liikunnalla koko viikon... *hih*

Tuomarina siis Markku Mäntynen, joka jotenkin on ennenkin onnistunut nimenomaan samaisellä Kouvolan Mansikka-ahon kentällä villitsemään Ässän vauhdikkaisiin suorituksiin... ;)

Näinhän se sitten sujui (tai ei...)

Paikallamakuu 10
Meni maahan vinoon, tämän näin itsekin. Loppu on silminnäkijöiden kertomaa... Tuomarin mukaan koira korjasi samantien lähdettyäni itse asentonsa suoraksi (joskin oli takaisin tullessani vielä enemmän vinossa??). Yleisön mukaan se oli jopa nostanut oikein pyllyn ilmaan maasta vaihtaakseen asentoa, venytellut etutassuja, haukotellut ja nuuskutellut maata... No, ilmeisesti tuomari katseli tuolloin muualle, mikä oli sitten meidän onni?!

Seuraaminen 7
Alussa TAAS sitä ihme haahuilua ja eka perusasento ihan kammottavan vino. Sen jälkeen terästäydyttiin ja paikoin ihan ok seuraamista. Juoksussa alkoi loikkia ja edistää, täyskäännöksiä ennakoi hurjasti kehänauhan lähestyessä. :-/ Tota seuraamista pitäis kyllä taas ihan oikeasti treenailla, muutakin kuin liikkeellelähtöjä ja käännöksiä. Ja kehässä, kohti nauhaa, seinää, mitä vaan... Mitä ihmettä tolle alun haahuilulle vois tehdä??? Ainiin, ja tuomari tykkäsi, että ollaan epätahdissa koiran kanssa hitaassa käynnissä. Pitäis saada joku katsomaan sitä, että pitäskö sitä mennä kovempaa vai hiljempaa.

Istuminen 9,5
Puoli pistettä luultavasti mun pienestä vauhdin hidastamisesta ja vasemman olkapään nykäyksestä käskyn hetkellä, mikä oli laskelmoitua. Ässä kun oli sen verran muissa maailmoissa (taas...) seuraamisosuudessa, että olisi luultavasti jäänyt seisomaan tai mennyt maahan pelkällä suullisella käskyllä.

Luoksetulo 5
No eihän se pysähtynyt taaskaan.

Ruutu 7,5
Ruutuun upeasti ja vauhdilla. Meinasi lähteä jo liikkeenohjaajan "käsky" sanasta, onneksi pysyi pylly maassa. Ruudussa kuitenkin keskittyi ihan omiin bisneksiinsä eikä ottanut käskyjä kuuleviin (?) korviinsa. "Seiso" meni ainakin ihan ohi korvien. Sitten arvelin kokeilla, josko se vahingossa menis maahan ja ärjäisin "maahan". Koira kääntyi katsomaan mua ihan et "ai TÄH? Oliks sulla jotain asiaa?". Toisella käskyllä nätisti maahan ja loppu PALJON paremmin kuin viimeksi, lopussa oli ihan jo oikeaa seuraamista, joskin ehkä hiukan edistävää! :) Sitä onkin harjoiteltu.

Hyppynouto 0
Hyppäsi, nappasi kapulan ja lähti rallittamaan ympäri kenttää äristen... xD Siinä sitten minä, LO ja tuomari tuijotettiin kaikki että jahas... No, mä sitten heräsin ekana ja sanoin todella paheksuvalla äänellä "Ässä!" jolloin koira yhtäkkiä muisti, että sillä oli joku juttu kesken ja hipsi kiireenvilkkaa täydelliseen perusasentoon, täydellisesti pureskelematta kapulaa. LO: "käsky", mä: "Häpeä..." xD Tuo harmitti kyllä silloin kovasti, kun liike kuitenkin osataan ihan täydellisesti. Lähti vaan mopo tassusta. Nyt jo naurattaa. :) Mut siinä meni II-tulos, jos sillä nyt jotain väliä tässä olisi.

Metallinouto 9,5
Edellisen liikkeen moitiskelu auttoi ja tämä oikein nätisti. En tiedä mistä tippui puolikas piste, ehkä hieman hitaasta poimimisesta?

Tunnistusnouto 0
Alkukuviot käännöksineen paljon paremmin kuin viimeksi, kun itse älysin olla tomerampana. Mutta koiran kantti ei vaan kestänyt kun kävi niin kierroksilla. Säntäsi täysillä kapuloille, poimi ensimmäisen mikä eteen sattui, huomasi kaikki muut, sylkäisi ensimmäisen pois ja poimi toisen... jne. Ja toi sitten jonkun vaan. Ei edes käynyt siellä päin missä oikea oli eikä haistelusta tietoakaan. Pah. Edellisenä päivänä teki täydellisen kisatunnarin treeneissä... Pitänee vaan treenata pikku hiljaa korkeammassa ja korkeammassa vietissä että oppisi silti keskittymään.

Kaukokäskyt 9
Muut täydellisesti, seiso-istu vielä pikkuisen edisti, mistä puolikas piste. Pitää harjoitella lisää tekniikkaa.

Kokonaisvaikutus 8
Mäntynen tykkäsi, että Ässää ei ollenkaan saisi tuoda kehän laidalle kun kerää niin paljon kierroksia... :D Vaan kun minkäs teet, samat kierrokset kerää autossa ja jo matkalla autosta kentälle. Ja tämänkin koepäivän aamuna oli tehty tunnin lenkki... Oma moka, tämä oli arvattavissa, kun näki oman koetta edeltävän viikon ohjelman. Koira vähällä toiminnalla ja tämä on seuraus. Mut ainakin sillä oli tosi hauskaa kehässä ja sehän on pääasia! :)

(Eihän toko voi koiran mielestä olla hauskaa eihän? Sehän on semmoista ryppyotsaista ja vakavamielistä pilkun viilaamista...)