Vietimme aurinkoisen ja helteisen päivän Lappeenrannassa, agilityn kaupunkiottelussa. Kyseessä oli siis epävirallinen agilitykilpailu, jossa eri kaupungeista (Lappeenranta, Imatra, Hamina, Kotka, Kouvola) kisasivat paitsi yksilösuorituksin, myös joukkueina säkäryhmittäin.
Meillä oli kyseessä ensimmäinen oikea kisastartti ja kyllähän sitä edellisenä iltana vähän vatsan pohjalla kipristeli! Ja vielä aamullakin, kun näin radan, meinasi paniikki iskeä... Onneksi on maxi-kokoinen koira ja kun kaikille oli sama rata, niin ehdin aika pitkään katsella ja opetella rataa ja miettiä ohjaustaktiikkaa... Tämmöinen oli rata: (sinisellä mun reitti)

86893.jpg

Ässä toimi radalla uskomattoman hyvin! Ekat kolme aitaa helposti, pystyin jopa jättämään sen ja menemään toisen aidan luokse aloittamaan. Puomi rauhallisesti mutta reippaasti, nätit kontaktit (!!) eikä yritystäkään putkeen, vaan kääntyi näppärästi aidalle ja pääsin leikkaamaan takaa. Tässä koko radan ainut moka (minun) eli ohjaus aavistuksen myöhässä, Ässä oli menossa jo suoraan seuraavalle aidalle kun karjaisin "tässä" jolloin kääntyi kannoillaan, pysähtyi kysymään ohjausta ja hyppäsi sitten kauniisti pyynnöstä oikean aidan, mutta 5 virhepistettä rapsahti kiellosta (jota nyt ei varsinaisesti tullut mutta... tyydymme tuomarin päätökseen). Putkeen, sieltä nätisti aita + aita ja hienosti oikeasta päästä putkea sisään. Minä takaa leikaten, otin koiran vastaan putkelta ja heitin yli aidan ja siitä taas takaaleikkaus ja kepeille. Ohjaten oikeaan väliin, koira malttoi hyvin rauhoittua ja seurata ohjausta. Pujottelu rytmikkäästi joskin louskuttaen. Kääntyi helposti putkeen ja pääsin taas leikkaamaan takaa. Aan kontaktit myös hämmästyttävän hyvin (Ässä taisi mennä ekaa kertaa maxi-aan ja näytti hetken vähän hämmästyneelle ylösmenolla) ja loppusuora olikin helppo jos ei oteta lukuun sitä, että meikäläinen oli jo siinä vaiheessa kuolla lämpöhalvaukseen ja hengenahdistukseen. Koira näytti miettivän lähinnä, et mennääks me jo kohta uudestaan!?! :D

Lopputulos: maxi möllien nopein aika, mutta viiden virhepisteen takia kakkossijoitus, joka sekin hurjan hienosti! Kylläpä olinkin ylpeä hienosta koirastani! Lisäksi pääsimme Kotkan maxijoukkueeseenkin (johon siis otettiin 4 kunkin kaupungin parasta suoritusta) ja joukkue sijoittui kolmanneksi maxien kaupunkiottelussa. Eli ei lainkaan huono saldo noin niinkun ekoiksi kisoiksi! :)

78980.jpg

78979.jpg

78981.jpg

Kuvista kiitos Jukalle ja Kirsille! Lisää tullee aikanaan Ässän sivuille, jos nyt joskus saan ne väännettyä nettiin asti... *huoh*

Onnittelut myös Katjalle ja Aarolle, sekä Saritalle ja Rasmulle, jotka hienosti nappasivat myös kakkossijoitukset omissa luokissaan! :) Ja Kotkan medijoukkuekin pärjäsi sijoittuen toiseksi. Eli kaikenkaikkiaan oikein hyvä päivä meille.