Sunnuntaina lähdettiinkin Ässän kanssa ex-tempore möllitokokokeeseen! Eli edellisenä päivänä lenkillä Johanna alkoi puhua, että viikon päästä olis möllikokeet ja innostuin sitten sen verran että ajattelin ilmoittautua. Mutta ilmoittautuessa huomasinkin, että voi-luokkahan onkin jo huomenna(!). No, kun kerran olin päättänyt lähteä, niin kysyinpä sitten että olisko kokeessa vielä tilaa vaikka ilmoittautuminen olikin jo mennyt ja mahduttiin mukaan. Ei siis mitään viime hetken treenauksia...

Koepaikkana oli sama kenttä, missä käytiin luonnetestissä. Ko. kentällä ollaan oltu tuon luonnetestin jälkeen muutaman kerran ja Ässä ei oikein ole koskaan ollut siellä oma itsensä. Eikä ollut nytkään. Jotenkin se ilmeisesti on yhdistänyt testin siihen paikkaan ja on siellä sitten ollut testin jälkeen jotenkin varuillaan. Nytkin etenkin alku oli hankalaa.

Seuraamisessa Ässä ei käytännössä ottanut lähes ollenkaan kontaktia muulloin kuin perusasennoissa. Eikä se oikeastaan seurannut, kunhan jolkotti suunilleen mun vierellä hieman sen näköisenä, että koko ajan odotti koska joku tulee suunilleen pieksemään... Hyvää olivat perusasennot sekä askelsiirtymät, joissa tosin mun täytyy ruveta olemaan tarkkana etten "niiaa" siirtymissä turhaan, ei Ässä sitä apua enää tarvitse. Samoin hidas käynti oli tosi hyvää siihen asti, kunnes kehän ulkopuolella yksi koira alkoi yskiä / kakoa melko kovaan ääneen -> Ässälle pantsa ja keskittyminen hävis lopullisesti... Tästä kuitenkin pisteitä 7.

Liikkeestä istuminen: Alun seuraaminen edelleen yhtä onnetonta. Istuminen oli hieman hidas, mutta Ässälle kuitenkin minusta ihan ok, se ei koskaan ole ollut yleensäkään kauhean varma istuja. Eli olin oikein tyytyväinen että se yleensäkin istui. Paikalla pysyi sitten hyvin, joskin aika korvat luimulla ja rauhoittavia signaaleja käyttäen... Pisteitä 7.

Luoksetulo oli päivän postiivisin yllätys. SE PYSÄHTYI!!! Muutaman askelen valui, mutta pysähtyi yhtä kaikki ajoissa! :D Liekö kuitenkin vahinko, vai olisko asia tosiaan hautunut viime syksystä?? Harjoittelulla nimittäin ainakaan ei ole osuutta asiaan. Maahan ei sitten malttanut mennä ekasta käskystä vaan jäi pylly pystyssä odottamaan josko vaikka pallo lentäis... ;) Loppu taas hienosti. Tästäkin 7.

Ruutuun Ässä meni nätisti, kuten aina. Pysähtyminen olis ehkä saanut olla aavistuksen nopeampi, maahan meni vasta toisesta käskystä, mutta menkööt molemmat pienen ruosteisuuden piikkiin. Seuraamiskäskyn ennakoi nousemalla puoliksi ylös jo liikkeenohjaajan käskystä (tätä pitää harjoitella!) ja lopun seuraaminen oli ala-arvoista. Tai no, sitä ei ollut, vaan kaveri kävi kurkkaamassa että jaha, ei makkaraa ja lähti haistelemaan... MUR! Lisäkomennuksella loppukäännös ja perusasento ok. Kovakorvaisuus, ennakointi ja loppusekoilut tiputtivat pisteet 5:een.

Luoksetulo ja ruutu jotenkin rentouttivat Ässä, ja se alkoi selvästi pikkuhiljaa luottaa, ettei kentällä tänään roistoja taidakaan olla... Ja sitten mulla olikin jo vähän työtä pitää koira hanskassa. ;)

Hyppynoutoon meinasi ennakoida, mutta malttoi mielensä. Kerran läppäsi kapulaa tassuilla (MUR, tämä pitäisi jo olla pois karsittu!!) ja sitten nuuhki kapulan hyyyyvin huolella ennenkuin poimi suuhun. Ärsyttävä tapa. Pitäis kai harjoitella paljon muilla kuin omilla kapuloilla että sais poimimisen nopeaksi. Hypyt kuitenkin hyvät ja samoin luovutus, ei pureskelua tai mitään. Pisteitä taas 7.

Metallinoudossa sama juttu, epäröi nostoa ja sitten vielä palasi ravilla. Palautuksiin siis tarvitaan vautia! Lopun perusasennossa vielä tuli koiralle joku keskittymiskatkos ja jätti istumisen puolitiehen ja alkoi tähytä yleisöön... Tasainen 7 pisteen linja jatkuu...

Tunnistusnouto oli selvästi Ässältä vähän unohtunut. Alkukäännökset oli huonot ja kun lähetin sitä etsimään, se katsoi minua ihan H-moilasena... Uusi käsky + käsimerkki kapuloita kohti sai jonkun lampun syttymään ja kyllähän se siellä nuuskutteli, mutta ilmeisesti epävarmuus iski ja poimi taas arpomalla jonkun kapulan. Eli siis väärän. Positiivisena pitää nyt kuitenkin nähdä että koira sentään haisteli eli oli "oikeilla jäljillä" mitä tempussa kuuluu tehdä sekä se, että palautus oli nätti ilman pureskelua. Tästä siis 0.

Kaukot olivat harjoitusmääriin nähden ok, joskin Ässä oli jotenkin hitaalla. Liekö sitten vähän turnauskestävyyskin tavallista huonompi, kun pitkään aikaan ei ole tehty mitään... Eli vaihdot olisivat saaneet olla napakammat ja muutamia käskyjä piti jopa uusia. Seiso - istu vaihto on edelleen kesken, pitkältä matkalta tekniikka ei pysy, vaan Ässä etenee, vaikka pitäisi astua etutassuilla taaksepäin. Näistä kuitenkin pisteitä 7.

Paikallamakuu tehtiin viimeisenä. Siinä ei ongelmia ja arvosanaksi 10. Tosin tuomari sanoi, että Ässä näytti siltä että sillä on tavattoman tylsää... ;) No, eipä tuo nyt kauhean riemullinen liike olekaan!

Kokonaisvaikutus 8, ollaan kuulemma kehitytty viime kesästä. :)

-> Yhteensä 201 pistettä ja III-tulos. Aika hyvin mun mielestä koiralta, jonka kanssa ei ole käytännössä tehty mitään ainakaan neljään kuukauteen ja sitäkin ennen lähinnä treenailtu kivoja temppuja omaksi iloksi koko alkutalvi... Mut kyllä se nää jutut näköjään osaa! Pientä hiomista niin voitais kehdata mennä ihan viralliseenkin kokeeseen!

Videolla istuminen, hyppynouto, metallinouto, ruutu, kaukot, tunnari.

Luoksetulo unohtui kun samaan aikaan piti katsoa Suomen peliä telkkarista... ;) Mutta tässä se siis erikseen. Seuraamista en viitsinyt laittaa, kun kaavio meni niin kauas kuvaajasta, ettei siitä kauheasti saa selvää... Johannalle kiitos taas kuvailusta! :)