.... mut tulipahan tehtyä...

eli Tokokisoissa Imatralla

Juu, taas tuli todistettua, ettei kannata lähteä merta edemmäs kalaan. Tommi Varis on kiva tuomari, ja vähän hänen perässään ajeltiin Imatralle asti kokeeseen. Vaan ei ollut meidän päivä tänään - ei Ässän ja minun eikä matkaseurana olleiden Nitan ja Johannankaan. Ässä sain niukin naukin kolmostuloksen ja Nita ekassa avo-luokan kisassaan ei tulosta lainkaan. :-( Harmillista. Mutta onneksi sentään aurinko paistoi kauniisti koko päivän! :-)

Paikallamakuu 6
Ässä oli maannut noin 2/3 ajasta jonka jälkeen oli noussut istumaan. Kun palasimme piilosta ja olin muutaman metrin päässä koirasta, se ei malttanut enää pysyä, vaan ponkaisi luokseni kertomaan (vasten hyppien) kuinka kauheaa sillä onkaan ollut ja kuinka iloinen se on, kun valtavan eron jälkeen palasin sittenkin hänet pelastamaan... *huoh* Jollain on painetta paikallamakuusta saatava pois että koira malttaisi rauhoittua ja maata kokeessakin. Nyt harjoitellaan seuraavaksi niin, että menen ja tulen ja menen ja tulen piilon ja koiran väliä koko ajan palkaten, että se vakuuttuisi pikkuhiljaa, että tosiaan aion palata ja ettei se silti tarkoita sitä, että saa nousta. Seuraavassa kokeessa koetan taktiikkaa, jossa en kiinnitä koiraan kehässäkään vielä mitään huomiota ennenkuin lo käskee taluttimet irti - sitten vasta sivulle ja maahan.

Seuraaminen 8,5
Kokeen parasta antia tänään! Ensimmäinen suora oli jotain ihme hortoilua (taas) mutta sitten päätin, ettei tämä tästä huonommaksi voi mennä, annoin lisäkäskyn ja otin asenteeksi että harjoitellaan sitten. Ja katso: koiran seuraaminen muuttui lähes täydelliseksi! :o :D Eli jokin minun olemuksessani muuttuu kun tehdään koesuoritusta, vaikka en sitä itse huomaa. Koira on tarkempi. Pitänee yrittää tästä lähin vaan ajatella että treenataanpa...

Maahanmeno 0
Meidän yksi varmimmista liikkeistä!?! Upea kontakti, hieno seuraaminen, mutta käskystä ja toisestakin käskystä koira vain seisoo ja tuijottaa mua... Tästä ei aavistustakaan mitä tapahtui, mielestäni sanoin käskynkin ihan tavallisesti.

Luoksetulo 5
Läpijuoksuhan se taas oli, mutta pientä edistystä havaittavissa - ensimmäisen kerran kokeessa koira edes hidasti vauhtia pysähdyskäskyllä! xD Harjoitukset tämän osalta jatkuvat.

Seisominen 9
Tämä oli oikein hyvä, vaikka pelkäsinkin, että nyt tietenkin menee maahan kun maahanmenon seisoi...

Noutaminen 9
Tähän olen oikein tyytyväinen, ei ole tehty turhaa työtä naksuttimen kanssa koko viime talvi ja kesä! :)

Kauko-ohjaus 0
Meidän toinen supervarma liike!!?! Maassa oli joku huippukiinnostava haju (Ässä yritti karata samaan kohtaan mm. seuraamisesta ja kaikkien liikkeiden välillä) jota koira haisteli sitten tietenkin kovin intensiivisesti kun sen jätin. Minkäs teet... Kun annoin ekan "istu"-käskyn, se vain kääntyi katsomaan minua että "täh?" toisellakaan en noussut ja minä pöllö en tiennyt, että kolmannenkin olisi saanut antaa. Loput asennonvaihdot sujuivat mallikkaasti, mutta minkäs teet, ensimmäisen puuttuminen nollaa liikkeen.

Estehyppy 8
Vanha virhe palasi kummittelemaan - Ässä ei suostunut istumaan hypyn taakse vaan seisoi kuin tatti "minä tiedän paremmin että kuuluu seisoa" - ilme naamallaan... Hö. Pitää taas vähän veivata kai sitä hyppyäkin ennen seuraavaa koetta.

Että semmoinen koe. Nyt sitten taas vaan jatketaan ahkerasti harjoituksia...