Viikonloppuna juostiin Ässän kanssa 3 agikisaa. Ensin lauantaina yksi rata Elimäellä Kouvolan seudun seurakoirakerhon kisoissa ja sitten sunnuntaina 2 agilityrataa Imatralla aurinkoisessa pikkupakkasessa. Ja tuloksissa oli tosiaan laaja valikoima: 10vp, HYL ja sitten se kauan kaivattu 0 !!! :)

Kouvolan kisoissa rata näytti tältä: (ensimmäinen ja viimeinen este ei mahtuneet kuvaan, mutta ne oli ihan suorasti siellä ennen kakkosta ja tokavikan jälkeen, osaatte kuvitella...)

1036567.jpg

Hyvä juoksu, ei mitään erityisiä ongelmia vaikka koira kävikin tosi kuumana, mutta ne kontaktit jäi sitten tekemättä... Kuuluttajakin kuulutti, että siinä tehtiin päivän paras aika, mutta kontakteja ei ehditty ottaa. Tyytyväinen olin erityisesti pujotteluun, johon päästiin hienosti sisään vähän hankalasta kulmasta huolimatta ja jonka koira malttoi tehdä loppuun saakka. :)

Sitten Imatralle. Ensin juostiin B-kisa, jonka rata oli eiliseen suoraviivaiseen rataan verrattuna melko kimurantti:

1036572.jpg

Pääsinkin heti alussa harjoittelemaan viime aikoina opeteltua peruuttaen ohjaamista. Eli jätin koiran ja menin kutsumaan 2-esteen siivekkeen viereen, josta peruuttaen (kohti keinua) ohjaus 3-este ja puoli oli vaihdettu ilman valssausta! :D Jesh! (toi valssaus kun ei oo meikäläisen vahvimpia puolia...) Puomin kontaktilla hidasti pyynnöstä mutta karkas sitten kuitenkin ilman lupaa ja sieltä vitonen sekä multa pasmat sekaisin ja jäin auttamatta jälkeen, jolloin en ehtinyt varmistamaan myöskään Aan kontaktia. Kiva kiva. Lisäksi kun jäin Aan vasemmalle puolelle (kuten olin suunnitellutkin, mutta kuvittelin ehtiväni kontaktille ohjaamaan vastakkaisella kädellä 9-esteelle...) niin koira päättikin pyyhkäistä kohti rengasta, mikä mahdollisuus ei mulle ollut tullut edes mieleen. Ei ehtinyt rengasta hypätä, mutta jarrutus meni pitkäksi ja törmäsi esteeseen, mistä hylky. Loppurata oikeastaan tosi hyvin. :) Muu ei harmittanut kuin ne pirun kontaktit, tuo renkaalle sähellys oli ihan oma suunnittelumoka.

Sitten viimeisenä koitoksena A-kisan rata, joka muistutti paljolti edellistä...

1036576.jpg

Omasta mielestäni juoksu ei ollut sujuvin mahdollinen, mutta nollahan sieltä napsahti kuitenkin - mun suuresta epäuskosta huolimatta!
1-2-3 oikealta puolelta ohjaten, sitten lähetys keinulle josta mun piti tehdä takaaleikkaus. Vaan Ässäpä löikin liinat kiinni alkukontaktilla ja meinasin törmätä siihen, jolloin se taas meinasi hypätä alas koko keinulta. Onneksi kerrankin oli mulla tarpeeksi nopeat hoksottimet ja ehdin hihkaista sille että "eijeijei, mene vaan!!" Hiukan hämmentyneenä koira sitten kipusi keinulle, mutta jouduin viemään sen kontaktille asti (mitä en ollut suunnitellut) jolloin oma yläkroppani jäi kohti puomia ja sinnehän se Ässäkin sitten meinasi karata, vaan sainpas käännettyä ajoissa ja hyppäsi renkaan _todella_ vinosti, ehdin jo miettiä että noinkohan se tuosta kulmasta pystyy hyppäämään. No, pystyi, mutta mä jäin väärälle puolelle 6-estettä ja jouduin vähän pinkomaan että ehdin jarruttamaan kepeille. Siinä pieni neuvottelu haukahduksin, kun Ässää selvästi ärsytti myöhästelyni. Kepit kuitenkin hienosti ja loppuun asti edessä häämöttävästä putkesta huolimatta (pieni paniikki oli kyllä itsellä, kun koko ajan tuntui että nyt se karkaa nyt se karkaa - mut pysyipä silti! ). 10-11-esteiden välissä takaaleikkaus ja säntäsin Aan alakontaktille ottamaan vastaan ja se toimi! Kontakti tuli otettua. Olin kyllä sitten komeasti koiran edessä, mutta pienen sähellyksen jälkeen muurille, takaaleikkaus ja puomin alakontaktilla onnistuin kerrankin ajoittamaan käskyt niin, että kontakti tuli! Nyt oli jo takaraivossa pieni epäusko, että onko tämä tottakaan?!? Loppukaarteet oikeastaan ihan ilotellen, Ässä oli vauhdissa ja seurasi ohjausta hienosti. :) Viimeinen nousunolla!!!

Tarkemmat tulokset Ässän kotisivuilla.

Nyt jäädään varmaan kisatauolle, katsellaan niitä kakkosluokan kisoja kevätpuolella, talvella kisaaminen on niin hankalaa kun on kylmää ja halleissa ahdasta yms.