Tänään on ainakin täällä nurkalla Suomea satanut tauotta ja ihan reippaasti... Onneksi on sentään sisätyö. Harrastukset kun ovat ulkoilupainotteisia.

Klo 14 Ulkoilukamppeet päälle, niiden päälle sadepuku ja eikun metsään koiran kanssa. Onneksi se on vesikoira, sitä ei sade haittaa pätkääkään. ;) Ei kyllä minuakaan, ainakaan sitten enää kun sinne ulos on päässyt. Ilma on ihanan raikasta, eikä lenkkipolulla ole tungosta. Saan rauhassa rikkoa lakia ja juoksuttaa koiraa vapaana.
Klo 15 Vaihdan sadepuvun alle ratsastuskamppeet. Samalla jalkaan kuivat sukat, edelliset kun kastuivat sadepuvun lahkeista valuvasta vedestä sillä sekunnilla kun riisui kengät... Sadepuku takaisin päälle, ulkona odottanut kurainen ja märkä koira paksiin ja tallille.
Klo 15.15 Koira ei halua tulla paksista ulos. Ei useammallakaan kehoituksella. Eikö sen pitänyt olla vesikoira, jota ei sade haittaa?  No, odottakoot autossa sitten.
Klo 15.30 Haen likomärän hevosen likomärästä ja kuraisesta tarhasta. Myös kaikki muut kolme haluaisivat sisälle, mutta julmasti jätän heidät vielä nauttimaan raikkaasta syysilmasta... :D Läpimärkä, painava, kurainen loimi kuivumaan (toivottavasti se kuivuu edes ylihuomiseksi, huomiseksi on sentään kuiva loimi).
Klo 16 Ratsastamaan. Kenttä on säähän nähden tosi hyvässä kunnossa, märkä toki, mutta ei liukas eikä upottava. Mutta muuten meren rannalla ratsastamisessa on joskus huonotkin puolensa.. (Kuka käski muuttaa pois maneesitallilta...) Mereltä puhaltavat tuulenpuuskat ovat lievästi sanottuna kosteita ja Dina yrittää kääntyä edes kyljittäin tuuleen. Taitaa sataa korviin. Urhoollisesti kuitenkin urheilemme vajaan tunnin verran, tamma on oikein mukava eikä kastuminen haittaa lopulta meitä kumpaakaan tippaakaan. :)
Klo 17 Tallissa ripustelen märät pintelit, suojat, huovat, hanskat, kypärän, heijastinliivit sun muut romppeet kuivumaan. Vaihdan vaatteita kolmannen kerran parin tunnin sisään, sillä sadehousuissa ei voi ratsastaa, joten ratsastushousut ovat märät. Kuten myös sukat. Kun vedän sadetakkia taas päälle, alkaa tuntua että sekin on jo päästänyt sadetta läpi. Sadetakki? Eikös niiden pitäis ainakin pitää sadetta... Rukka ja kaikkea! Hepat jäävät tyytyväisenä rouskuttelemaan heiniä talliin, Ässän kanssa jatkamme eteenpäin.
Klo 17.30 Kurvaan Prismaan ostamaan kuivat sukat, niitä en tajunnut ottaa kotoa mukaan. Auto on täynnä kosteaa huurua, mutta ihmekö tuo? Sisällä on märkä koira sekä märkä omistaja.
Klo 17.45 Ajan agiharjoittelukentälle. Totean, että kenttä on muuttunut tekojärveksi. Noo... onneksi minulla on se vesikoira. ;) Rakentelen rataa ja odottelen, josko treeneihin olisi joku tulossa. Kymmenen hengen ryhmästä yksi on ilmoittanut ettei tule sateen takia, kahdella on muuta menoa. Paikalle ilmaantuu seitsemän sijaan kuitenkin vain yksi reipas harjoittelija. Mutta eipä se haittaa, väen vähentyessä pidot paranevat! :D
Klo 18 Olemme saaneet esteet kentälle, vähiten lätäkköjä sisältävään kohtaan. Sade yltyy. Vielä ei kyllä pitäisi olla pimeää, mutta onneksi kentällä on valot. Treenaaminen on kuitenkin tosi hauskaa, eikä koiria tunnu sade haittaavan pätkääkään, kuten ei myöskään lätäköt, pimeys tai oikeastaan mikään muukaan. Paitsi se, että välillä joutuu sateensuojaan odottamaan vuoroaan. Eipä se sade kyllä ohjaajiakaan haittaa, ei sitä oikeastaan enää huomaakaan.
Klo 18.30 Korjaamme esteet pois. Ässä telmii kentällä vapaana ja porskuttaa täyttä vauhtia läpi valtavien syvien lammikoiden. Jos se aiemmin oli kurainen, nyt se on yltä päältä märkä, hiekkainen, kurassa ja tosi onnellinen. :) Kotona ripustelen kaikki (myös sadepuvun alla olleet) vaatteet kuivumaan tai laitan suoraan pesukoneeseen.
Klo 19 Päädyn siihen tulokseen, että voin yhtä hyvin samantien pestä koko koiran ihan kunnolla. Hiekka on niin syvällä märkien kiharoiden joukossa, että samalla siinä huuhtoo saippuatkin, kun kaivaa hiekkoja ulos turkista.
Klo 19.30 Käperrymme molemmat suihkunraikkaina sohvannurkkaan. Kylläpä ulkoilmaharrastukset ovatkin mukavia! Ne kasvattavat luonnetta ja opettavat arvostamaan lämpimiä ja kuivia sisätiloja sekä kauniita tai edes semikauniita ilmoja ihan uudella tavalla! ;)

Joskus sitä miettii, miksei ruvennut harrastamaan vaikka... No en mä tiedä, jotain mitä tehdään sisällä.;)  :D Mutta ei sitä oikeesti kyllä ehkä osaisi olla kuitenkaan. Säähän on lopulta vaan asenne- ja pukeutumiskysymys eiks jeh?! Ja ainakin meillä on myös sadekelin säädöt kunnossa, mikäli semmoisia jossain vaiheessa tarvitaan tositilanteessa... Mut vois ne pakkaset kyllä jo tulla, lumisade olis jotenkin kivempaa.