Tällä ja viime viikolla onkin treenattu ahkerasti tottista oikeastaan joka päivä! (Paljon muuta ei sitten ole tehtykään, kun olen hammassäryn takia ollut niin vetämätön, ettei ole jaksanut juurikaan lenkkeillä...)

Päivittäin on treenattu erityisesti paikallamakuuta. Nyt on tavoitteena ollut saada Ässälle varmuutta ja luottamusta siihen, että palaan kyllä, vaikka jättäisinkin sen vieraaseen paikkaan. Mutta että palaan vain, jos makaa... Ja kyllä ainakin kuvittelisin että se makailee jo rauhallisempana. Huomennahan se nähdään, kun lähdetään Kouvolaan kokeeseen... Mutta siis joka päivä olen sitä makuuttanut jossain uudessa paikassa, aluksi ihan rauhallisissa paikoissa, sitten jo vilkkaammissakin, missä liikennettä kulkee ohitse. Ja olen siis itse ravannut piiloon, takaisin palkkaamaan, piiloon, palkkaamaan, piiloon, palkkaamaan.... Piilossa olon pituutta vaihdellen. Toivottavasti harjoitus tuottaisi tulosta. Ainakin tämän ja viime viikon tokoharkoissa koira pysyi hienosti, vaikka olikin toisia koiria ja järjestettiin ihan häiriötäkin.

Myös luoksetuloa on harjoiteltu melkein joka päivä. Nyt Ässä on selvästi hokasannut, että pysähtyminen on hyvä juttu ja pysähtyy jo pitkältäkin matkalta. Käsky "odota" tuntuu vaan olevan melko pitkä, jolloin pysähdyskin jää hitaaksi. Eilen sitten huomasin, että koira vaan hidastaa ja sitten vasta "ta" - tavuun pysähtyy. Kokeilin sitten pelkällä "TA" käskyllä, ja johan pysähtyi nopeasti! :o :D Saas nähdä kuinka käy huomenna tosipaikassa...

Jättöjä, seuraamista ja kaukoja on treenailtu hiukan vuoronperään lähinnä muistutellen. Kaikki sujuvat hyvin. Torstaina tokotreeneissä hiulattiin taas hyppy+istu yhdistelmää. Olen opettanut alo-hypyn liian hyvin... *huoh* No, josko se nyt sitten taas istuisi kun sitä nyt on kertailtu. Jos olis huomenna energiaa lähteä sen verran ajoissa, niin voishan sitä vielä ajaa kentän kautta vähän hyppelemässä... Koe kun alkaa vasta klo 14.

Noutoa tehtiin eilen tallin pihalla muutama varmistava, koira nouti todella upeasti, ei edes hypännyt kapulan päälle vaikka olikin selvästi innoissaan. Jostain syystä kyllä aina juoksi kapulan ohi ja sitten vasta takaisintulomatkalla poimi suuhunsa... Liekö ottanut opikseen, kun toissaviikolla hyppäsi etutassut edellä metallikapulan päälle. Taisi sattua varpaaseen. Katsotaan huomenna, mitä tuomari tuollaisesta tyylistä sanoo ja jatketaan siltä pohjalta sitten..

Hyvillä mielin lähdössä huomenna kokeeseen, nyt ei ainakaan harjoittelun puutteesta pitäisi jäädä kiinni ja tuntuu, että kehitystäkin on tapahtunut oikeissa asioissa. :)

Tässä vielä muutama kuva Imatran tokokokeesta, kiitos kuvista kuuluu Outi Harjulle!

211680.jpg
Valmiina aloittamaan...

211681.jpg
Paikallamakuu...

211682.jpg
Paikalla ympärille katselu...

211683.jpg
... ja paikalla istuminen... "Koska se mamma oikeen tulee??"

211685.jpg
Kaunista seuraamista! :)

211686.jpg
:) Tässäkin aika kiva, tassuja on jokunen maassakin, vaikka juostaan!

211687.jpg
Ässän vauhdikas saapuminen noutokapulalle...

211688.jpg
Mutta ihan hyvä nouto silti!

211689.jpg
Ilmavaraa hypyssä!!