Kirkkonummen agikisojen kolmosluokkien rata sillä muutoksella että putki 6 / 15 oli korvattu kahdella hypyllä jotka oli putken molempien päiden kohdalla. Tämä siksi ettei meillä ole kun kaksi kunnollista putkea...

1223081.jpg
(kuva kopsattu sivulta http://www.kirkkonummenkennelkerho.net/ )

Teimme siis aika kisanomaisen treenin, jossa siis ensin tutustuttiin rataan ja sitten mentiin koko rata "kisasuorituksena". Sen jälkeen harjoiteltiin pieleen menneitä tai vaikealta tuntuneita kohtia.
Meillä ensimmäinen ongelmakohta oli 4-5 Aalta kepeille ohjaus, Ässä kun ei millään tahtonut Aalta kääntyä kepeille vaan jäi mun jalkoihin pyörimään ärsyyntyneenä "minne nyt ollaan menossa häh?HAUHAUHAU!!" Ohjaus siis Aan oikealta puolelta. Kuvassa näyttää että myös vasemmalta voisi mennä, mutta jotenkin siinä meidän rakentamassa radassa sieltä ei ehtinyt mitenkään... Homma saatiin vähän sujuvammaksi todella voimakkaalla vartalopainostuksella ja vastakkaisella kädellä + sukkela keppeihin sisäänveto. Mut todettiin, että erilaiset keppikulmat vaatii vielä kovasti harjoitusta! Muuten pujottelu sujui upeasti. :)

7hyppy - 8putki välissä Ässä ehti käydä hyppäämässä renkaan, syynä mun perinteinen virhe että lähdin itse etenemään liian kovaa ja liian suoraan kohti rengasta + käsky myöhässä. Kun olisi pitänyt lähteä jo liikkumaan kohti putkea tai ainakin yläkroppa kääntää ja pitää koira hallussa napakasti... Unohtuikohan rata ihan hetkeksi??

Suurimmat ongelmat kohdattiin esteillä 11puomi -> 12hyppy. Matkaa puomilta hypylle oli melko paljon ja matkan varrella muita hyppyjä. Vaikeutena oli siis saada Ässä hyppäämään 12hyppy niin, että se kääntyisi jo hypyssä kohti 13 hyppyä, se tahtoi koko ajan pyörähtää oikealle, eli sinne missä minä olin. Tuo minusta poispäin (sylikäännöksellä) kääntyminen on ennenkin tuottanut kovasti ongelmia. Pitää vaan harjoitella tuollaisiakin. Kyllä se sieltä sitten tuli ihan oikein kunhan mä vaan sain varmuutta ja selkeyttä omaan liikkumiseen. Myös koiran vasemmalta puolelta ohjaaminen olisi voinut toimia.

Loppusuoralla sitten pidettiinkin vaan hauskaa ja putken jälkeinen loppuluikauskin sujui ongelmitta. :)

Ja Ässä teki mahtavat kontaktit! :) :)