Onnistuminen tänään Lappeenrannan tokokokeessa toi meille viimeisen avoimen luokan ykkösen ja sen myötä TK2 koulutustunnuksen ja kilpailuoikeuden voittajaluokkaan! :) :) Tämän vuoden tokotavoitteet on nyt siis saavutettu. JES!

Kisapaikkana oli Lappeenrannan City Marketin parkkihalli. Mukava paikka sikäli, ette siellä oli ihan lämmin vaikka ulkona paukkui pakkanen, mutta hämärä, pölyinen ja meluisahan semmoinen halli on. Kaikki äänet tuntuivat kertautuvan moninkertaiseksi kaikumisen myötä. Lisäksi lattia oli liukasta sileää betonia ja lätäköitä (joita Ässän piti väistellä... hienohelma) siellä täällä.

Ja näin se sujui:

Paikallamakuu 10
Ahkera(hko) harjoittelu on tuottanut ilmeisesti tulosta, tai sitten Ässä vaan kokee olonsa turvallisemmaksi sisätilassa... Yritin olla ennen kehään menoa ja siinä kehässä liikkeen alkua odotellessa niin viilipytty kuin mahdollista ja huomioimatta koiraa, etten sitten saisi sitä jotenkin hermostutettua. Ässä keskittyi lähinnä vokottelemaan vieressä olevaa setteriä... Piiloon mennessä syrjäsilmällä vilkaisin ja koira oli kyllä todella valppaan näköinen ja epäilin, että varmaan nousee istumaan, mutta eipä noussut, vaan makasi kuin tatti paikoillaan vielä kun tultiin takaisin! :) Eikä edes ennakoinut istumista, joten täydet pisteet. Ilmeisesti oli siis ollut myös kohtuu rauhallinen, kun ei tuomari mitään kommentoinut.

Seuraaminen 7,5
Sitä samaa vanhaa... Koira huiteli melkoisen väljästi vähän missä sattui eikä oikein keskittynyt. Perusasennot kuitenkin löytyivät. Juoksussa alkoi pomppia kumipallona ja haukkua mulle... Tai olla vähän turhan paljon virtaa, olis pitäny käskyttää jo heti toinen liikkeelle lähtö napakammin, vaan enpä taas älynnyt. Loppuosuus hyvin, kun ärjäisin yhden "seuraa"- käskyn armeijatyyliin... xD Tuomarikin totes, että melko kovaan jouduit siinä komentamaan, mutta saithan sen sitten aisoihin.

Maahanmeno 9
Tämä ok, yksi piste meni, kun seuraaminen alussa rakoili.

Luoksetulo 9
Jee jee! Ässä on viimein oppinut tämän liikkeen! Se siis todellakin pysähtyi! Vauhtia oli kyllä valtavasti ja lattia liukas, joten pysähdys olisi voinut olla vieläkin nopeampi, mutta erinomaisen tyytyväinen olen silti. :)

Seisominen 7
Jostain syystä ei pysähtynyt heti vaan hiiviskeli ja sitten vielä vähän liikkui kun kävelin sen taakse. Ja sitten se mokoma vielä ennakoi istumisen, mitä se ei tee oikeastaan koskaan harjoituksissa. hö.

Noutaminen 9
Oikein nätti nouto, mutta ennakoi lähdön eli pylly noudi jo liikkeenohjaajan käskystä, vaikka varsinaiseen suorituksene lähtikin vasta mun käskyllä. Ja muuten semmoisella vauhdilla, että suti paikallaan siinä liukkaalla lattialla monta askelta! xD
Pitää alkaa harjoitella niin, että joku avustaja välillä huutelee noita liikkeenohjaajan käskyjä "hämäyksenä".

Kauko-ohjaus 8
Ensimmäinen käsky meni Ässältä ohi korvien, kun nuuskutteli ilmeisesti sen ihanan setterineidon hajuja... Muut vaihdot hienosti. Lisäksi Ässä jostain syystä luuli että vapautan sen kun lähdin sitä kohti ja ponkaisi ylös mutta palasi heti takaisin maahan kyllä. Tai sitten se huomasi että tuomari lähti kävelemään kohti. Tai mikä lie... itsekin kyllä vähän sähläsin siinä, kun ennakoin lo:n paluukäskyä eli lähdin liian aikaisin ja sitten yritinkin pysäyttää sen lähtemisen... Varmaan hieman koomisesti siinä horjuin, joten voi olla että koira siksikin liikahti...

Estehyppy 9
Kaikki meni kuten pitikin, yksi piste tippui, kun Ässä istuttuaan tökki estettä kuonolla (=haisteli) odotellessaan lupaa hypätä takaisin. Varmaan se haistelulla rauhoittelee siinä itseään, kun tietää ettei saa hötkyillä esteelle ennen lupaa. Tai sitten se vieras este vaan pitää tutkia. Mistä niitä sen aivoituksia varmaksi tietää.

Kokonaisvaikutus 9
*ylpeä* :) Hienosti pelasi kyllä meidän tiimi tänään, koiran kanssa oli ilo työskennellä. :)

 

Tästä on nyt kiva jäädä hyvillä mielin pienelle tokolomalle. Joulun jälkeen aletaan sitten uudella innolla ja uusin voimin harjoitella voittajaluokan liikkeitä. Kiirettä ei pidetä, tähtäin on nyt asetettu elokuun -07 tokon joukkuepiirinmestaruuskisoihin.