Me ollaan Ässän kanssa ihan hurjassa tulosputkessa! Ei kuulkaa haitannut helle eikä painanut edellisen päivän sakemannihyökkäys, kun Ässä pääsi lauantaina radalle lappeenrannassa! :)

Ensin oli vuorossa agilityrata, joka oli tämänmoinen: (mun ohjaukset taas harmaalla, takaaleikkauksilla mentiin)

815652.jpg
Eikä meillä oikeastaan tullut mitään ongelmia missään kohtaa rataa. Keinulle meni reippaasti (paremmin kuin torstaina Kotkan kisoissa) mutta malttoi odottaa lupaa ja ottaa kontaktin. Samoin Aalla kuunteli ohjeistusta. Esteet 6-7-8 hienosti, moni koira pyörähteli kutosella ja pyrki jo kohti kasia, Ässä eteni suoraan vastakkaisen käden ohjauksella, teki pienen tiukan kaarteen ja 8 vastaanottona, josta haki hyvin kepeille ja pujotteli loppuun asti, vaikka vähän kuumuikin ja sitä myöten haukahteli (mikä ei yleensä lupaa hyvää...) 10-11 lähetin koiran hypylle liian suoraan -> laaja kaarros esteiden välissä, olisi voinut tulla paljon tiukemmin. Hyvin seurasi kuitenkin mukana vaikka 11 hyppy vei melko lähelle putken väärää päätä. Putkesta tultiinkin sitten puomille tuhatta ja sataa ja ehdinkin ajatella, että kontakti jää kyllä ns. "herran haltuun". Hidasti kuitenkin käskystä vauhtia alastulolla hyvin. Ei ollut kuitenkaan onni meidän puolella, sillä vaikka Ässä lähti pituudelle vasta luvalla, ei askel siltikään osunut kontaktille, vaan juuri muutamia senttejä yläpuolelle. Ei siis kuitenkaan mikään roiskaisu. Ilmeisesti mun olisi siis _kuitenkin_ pitänyt vielä aavistus malttaa... No, tuloksena siis vitonen ja kisan kirkkaasti nopein aika (melkein 4 sekkaa voittajaa nopeampi) sekä 4. sija.

Hyppyrata pienen uimareissun jälkeen:

815653.jpg

Tämä rata olikin melkoista kääntelyä ja kaikenlaisia vääriä houkutusesteitä joka puolella... Mutta Ässäpä olikin upeasti kuulolla (melkein +30 helle teki tehtävänsä..) ja päästiin oikeiden ja vain oikeiden esteiden yli! Tosin "tästästästÄSTÄSSS!!!!" käsky oli melko tiiviiseen käytössä, mutta niin tämmöisellä radalla oli vähän pakko olla. Jätin koiran lähtöön, jossa se pysyi kuin pysyikin ja kutsuin hiukan ennen 3-estettä mukaan. Sittenpä vaan seisoikin siinä 3 ja 5 esteiden välissä ja pyörin paikallani huudellen "aita-aita-aita-aita-aita-putkeeeen..." Sukkela siirtyminen vitosen toiselle puolelle, 7-8 välissä tiukka "tässätys" ja kääntyihän se, vaikka tekikin turhan laajan kaarteen himoitessa 12-hyppyä... Takaaleikkaus 9-hypyllä ja sitten koira haltuun ja vein jopa vähän ehkä turhia varmistellen reilusti ysin taakse, sieltä lähetys kepeille. Pujotteli taas upeasti ja loppuun asti, vaikka viimeisissä väleissä jo kaihoisasti vilkuilikin putken (väärää) päätä... Taas supervarmistus eli huipputiukka tässätys ja koira jo lähes 12 esteen viereen, siitä vasta lähetys putkeen. Loppusuorakin meni kivasti, vaikka vähän pelotti 13-14 välissä houkutteleva putki. Ässä ei kuitenkaan vilkaissutkaan sinne, vaan kääntyi kuuliaisesti mun mukaan kun käänsin napakasti yläkropan ja olkapään vasempaan "TÄSSÄ!"- hihkaisulla maustettuna. Ja nollahan sieltä tulla tupsahti, sijoitus 2. Hyvälle hävittiin, mitä ihanaisimmalle perroneidille Gialle <3 sanoo Ässä! Mä epäilen et se hävis tahallaan päästäkseen vokottelemaan tyttöystiä... ;) Kaksi sekkaa siis jäätiin Gian ajasta, luultavasti ne oli nuo pari laajempaa kaarrosta sekä mun kepeilleviennin varmistelu. Hieno rata kuitenkin ja enemmän kuin tyytyväisiä ollaan!! :)