Tänään otettiin Ässän kanssa vähän seuraamista sekä luoksetulon pysähdyksiä pari. Seuraamisessa lähinnä tein perusasentoja + palkkasin kontaktista. Ja sitten liikkeelle lähtöjä niin, että palkka tuli koiran ollessa kiinni jalassa. Tämä onnistuu hyvin niin kauan kun namilla vedän, mutta heti kun yritän jättää namin pois, siirtyy Ässä sinne vanhaan väljään seuraamisasentoon ja alkaa sieltä hakea katsekontaktia (kuten aikanaan opetettu on). Oon vähän ymmärrä, että miten saisin sen ymmärtämään, että haluan sen katsekontaktin kyllä, mutta niin että se samalla on lapa kiinni mun jalassa?? No, pitää pähkäillä ja kokeilla. Nyt koira kuitenkin taas tekee töitä tosi innolla ja rentona. :)
Luoksetulon pysäytystä käsimerkki + käsky ja nopeasta pysähdyksestä kokonainen lihapulla lentää pallon lailla pään yli. Kyllä muuten löytyi jarrut ekan pysähdyksen jälkeen, kun koira hoksasi palkan mahtavuuden! xD

Ja sitte - ihan hupina. Aloin opettaa Ässää MM-agilitytyyliin tulemaan käskystä mun jalkojen väliin istumaan, kun itse seison haara-asennossa. Nopeastipa tuo oppi! En muistanutkaan miten sukkelaan sille välähtää uudet jutut, koskahan viimeksi olisin opettanut ihan jotain uutta ja erilaista ja tolleen simppeliä. Enemmän pitäis opettaa aina välillä ihan vaan noita temppuja, kun molemmat siitä nauttii! Mutta mikä olisi tuon haarojenväliintulotempun nimi?? Eli käskyä ei ole vielä liitetty, kun en oikein keksinyt mielestäni tosi hyvää. Ehdotuksia??!!!