13.5. eli viime viikon tiistaina olimme Tuija Kokkosen agikoulutuksessa. Hyvä aika mennä gurukoulutukseen ties kuinka monen viikon tauon jälkeen, koiralla joka on ollut viikon hoidossa kun itse on makaillut palmun katveessa... ;) Mut ennakkoepäilyksistä huolimatta - ihan hyvin se meni! :)

Tämmöinen haasteita pursuava rata oli vastassa:

1572176.jpg

Tuijan tyyli oli sellainen, että ensin tutustuttiin koko rataan, sitten lähdettiin vaan menemään alusta eteenpäin, ja kun meni pieleen, hän huusi "LOPETA, palkkaa koira" ja sitten otettiin uusiksi... No, mehän ei päästy kolmosestettä pidemmälle (kuten uumoilinkin) kun Ässä teki liian laajat kaarrokset (kohti houkuttavaa putkea). Harmaa viiva kuvassa kuvastaa sitä mun (toivottua) liikkumista. "Per" meinaa peruutusta, eli pakilla aloitettiin, heitto 2-esteen yli, puolivalssi kolmoselle, siitä heitto nelosen yli (pientä himmailua että koira ehtii ohi), takaaleikkaus ja suoraan kohti vitosestettä. Helpommin sanottu kuin tehty. Olin aluksi liian lähellä kakkosestettä, jolloin kaarros tuli pitkäksi, sitten menin koko ajan sössimään liian lähelle kolmosta tai pysähdyin välissä jolloin koirakin pysähtyi eikä hypännyt kakkosta... Ja kun niistä oli selvitty (viimein) kunnialla, en osannut juosta suoraan vaan tein kaarroksia...

No, vitoselta lähetys putkeen sujui hienosti ja jaakotuskin jotenkuten, kunhan vaan itse käännyin riittävän sukkelaan vilkuilemaan oikean olan yli että sain katseen pidettyä koirassa (joka muuten katosi takaisin putkeen) enkä hätäillyt liian aikaisin liikkeelle (jolloin koira hyppäsi 7-hypyn takaisinpäinkin). Tätä ei tarvinnut veivata ihan niin kovin kuin alkukuvioita.

Esteet 8-12 eli puomille asti päästiin sitten suuremmitta vaikeuksitta, tuommoiset kaarre + suoraspurtit on mun ja Ässän lemppareita! :) Puomin kontaktitkin tuli hienosti, Ässä on oppinut tosi hyvin sen maahanmenohomman kontaktin jälkeen! :) :) <3 Mutta sitten... Taas kartturi teki liikaa kaarroksia!

Väliä 13-14-15 veivattiinkin sitten oikein huolella. Kun aina kontaktilta lähtiessä Ässä kyllä huitaisi komeasti 13 yli, mutta otti sitten suunnan suoraan kohti putken päätä ja kun oikein kovasti huusin kääntyi kyllä takaisin mutta hyppäsi 14 aina väärään suuntaan. Ja tunnetusti kun se on muutaman kerran tehnyt väärin, ei sen päätä olekaan enää ihan helppo kääntää. Yritin ratkaista ongelmaa juoksemalla niitä kaarroksia, kuten olen "aina" tehnyt, eli että koira lähtis mun perään. Eli lähdin 13-esteeltä kaartamaan kohti puomia. Mutta eihän se sitten oikein toiminut... "Per" meinaisi taas peruutusta, eli puomilta lähtö peruuttaen, vasurilla koira 13-hypyn yli ja takas haltuun, siitä heitto 14 (koko ajan liikutaan suoraan) ja sitten putkeen, josta takaaleikkaus ihan putken suuta viistäen ja hurjasti "menemenemene" käskytystä. Putkeen meno oli vaikea kohta monelle, koirat tahtoivat ihan väkisin kääntyä putkessa ympäri, kun takaaleikkaus tuli niin myöhään. Moni muu sitten teki tuonne parit valssit, meille ei moista Tuija edes tarjonnut, todettiin yhdessä, että se ei ehkä onnistu kuitenkaan. ;) Mut Ässä kyllä meni putken sitten ihan hienosti, kunhan tosiaan leikkasin ihan putken suulla ja käskytin napakasti. Kerran kääntyi vaan ympäri, ekakerralla kun mun käskyt oli (kuinka ollakkaan) myöhässä.

Loppurata sujuikin sitten oikeastaan kommelluksitta, pujotteluunkin olen ihan tyytyväinen, vaikka muutaman kerran jättikin tokan ja vikan välin pujottelematta, ne oli mun ohjausmokia.

Kiva haastava koulutus! :)