Kaksi viimeistä agikertaa ollaan keskitytty kiihdyttelysuoriin ja tiukkoihin käännöksiin niiden jälkeen. Ässä on toiminut kuin ihmisen mieli, tosi hienosti kuuntelee ja kääntyy, kunhan vain minä muistan askelkuviot... ;)

Harjoitukset ovat Clean Run - lehden heinäkuun -07 numerosta. Ensimmäiseen otin nuo enkunkieliset tekstitkin mukaan, kun olivat niin sopivasti kuvan vieressä... Tämä sujui meiltä melko kivasti, muutama uusinta että saatiin käännökset todella menemään siivekkeitä nuollen. Olin suorastaan hämmentynyt, että sain Ässän kääntymään 4 - 5 hypyt ilman vilkaisuakaan putkeen! :)

764690.jpg

Edellisen lisäksi ehdimme viime viikolla vielä nämä kaksi harjoitusta, tässä ohjeet niihin:
Kuva 3: Juokse koko rata koira vasemmalla puolellasi. Kiihdytä kakkoselta kohti 4-hyppyä, jotta olisit siellä ennen koiraa.
Kuva 4: Tee valssi esteiden 2 ja 3 välillä ja kiihdytä kohti viitosta. Sitten hidasta ja siirry sivusuunnassa kohti keinua. Täydellinen pysähtyminen tässä tuskin on tarpeen, sillä koiran ei tarvitse kääntyä kovin tiukasti päästäkseen keinulle. Valssaa keinun jälkeen ja lopeta rata koira oikealla puolellasi.

764691.jpg


Näissäpä ei kummempia ongelmia ollut. Nelosradalla muutaman kerran Ässä kääntyi NIIN kuuliaisesti nelosaidan jälkeen, että 5 jäi hyppäämättä ja pyyhkäisi sen editse keinulle... Keinu menee nyt hienosti! :) Ja mä osasin valssata!! :) :)

Tänään sitten jatkoimme viikon takaista teemaa, seuraavat kolme harjoitusta näyttivät tältä ja ohjeet suomennettuna kuuluivat suunilleen näin:
Kuva 5: Kiihdytä kohti kuvassa merkittyjä sijoituspaikkoja (nuo pienet ukkelinkuvat siis...) ja tee takaaleikkaukset esteillä 4 ja 7. -> Tämä meni meiltä sujuvasti, ei ongelmia ja kivan pienet käännökset. :)
Kuva 6: Valssaa esteiden 4 ja 5 välissä. Kiihdytä kohti estettä 10 ja pysähdy saadaksesi koiran kääntymään tiukasti kohti estettä 11. Valssaa kun koira kääntyy ja ohjaa kiihdyttäen 11 ja 12. -> Muuten jees, mutta Ässä tuppasi hyppäämään 10-esteen takaisinpäinkin, homma korjautui kun valssasin selkeämmin ja ajoitin seuraavan hyppykäskyn vasta, kun koira oli tullut jo 10-esteen ohitse. Kiva kiihdyttelyrata!
Kuva 7: Kiihdytä kohti esteitä 5 ja 9 ja tee molemmilla (sekä putkella) takaaleikkaus. -> Näytti simppelille ja sujuvalle, etenkin kun takaaleikkaukset ovat meille yleensä melko helppoja. Vaan eipä ollutkaan ihan niin iisiä... Sain lähdössä niin kivasti etumatkaa, ettei Ässä malttanut oikein hypätä, vaan pudotteli rimoja. Lisäksi jouduin odottamaan sitä 5-esteellä ja kun pysähdyin, lähti koira kääntymään kohti keinua... Kun yritin selkeämmin ohjata 5-hypylle, meni koira kyllä hypyn, mutta sitten myös putken väärään päähän... Virhe korjautui, kun otin kiihdytyksen vähän rennommin ja sain takaaleikkauksen sujuvammaksi. Loppurata meni kivasti, mitä nyt pujotteluun ei meinannut enää maltti riittää, kun oli niin kivat kiihdyttelysuorat edessä ja takana...

764692.jpg

Kivoja ja tehokkaita harjoituksia - suosittelen! :) ...ja näitähän riittää, vielä 3 harjoitusta on tuosta monistenipusta käymättä läpi, että ehkäpä vielä ensi viikollakin rakennamme saman radan... ;)