Kyllähän me ollaan agissa käyty (paitsi yksi kerta jäi väliin kartturin flunssan takia..) mutta kun ei oo ehtinyt päivitellä...

Eilen olikin sitten ulkokauden viimeiset harjoitukset ja hyvinhän ne menivät. Meillä oli kiva sujuvan vauhdikas "rinkularata" jossa harjoiteltiin ohjaajasta irtoamista ja välillä kurvattiin puomille. Ässä teki kontaktit oikein hienosti ja meni muutenkin kivasti, meille ei tuo esteille irtoaminen sinänsä olekaan vaikea juttu. Sivussa harjoiteltiin pujottelua, jota on viime kertoina treenattukin paljon, erityisesti sisäänmenoa, heti ekasta välistä palkaten sekä ohjaajille sitä ohjaamista... Viime kerralla luovuttiin Ässän kanssa namipalkasta kepeillä(kin) ja johan alkoi sujua. Ja samalla huomattiin, että Ässähän hakee aika kivasti itse keppien ekaa väliä "kepit"-käskyllä. :) Hyvä näin. Eilen siis tehtiin keppejä syrjässä omaa vuoroa odotellessa ja hienosti jätkä pujotteli. Mun pitää vaan käskyttää "kepit" ajoissa ja sitten antaa koiralle tarpeeksi tilaa pujotella. Ja patukka palkkana, niin Ässä malttaa pujotella loppuun asti, vaikka seuraava este olisikin näkyvissä! :)

Mentiin myös pitkästä aikaa pikkuisen keinua, mikä on Ässälle ainoa ongelmia tuottava este. Se jänistää aina juuri ennen keinahdusta ja pysähtyy pähkäilemään liikaa... Tässäkin päätin nyt kokeilla namin sijasta patukkaa ja reippaamminhan se sieltä tuli patukan perässä, kuin namien. Hyvä näin, ainakin toistaiseksi. Katsotaan muuttuuko meno jossain vaiheessa niin vauhdikkaaksi, että pitää vaihtaa innostava lelu takaisin rauhoittaviin nameihin. Ei ainakaan toistaiseksi, patukan avulla mieli pysyi koiralla hyvänä, vaikka selvästi kovin jännittikin keinua.

Kivat treenit kaatosateesta huolimatta. Nyt seuraa kolmen viikon tauko ja sitten jatkamme halliharjoituksin.