... tai siis osaa, mutta ei käskystä. Tai osaa, mutta... No, Ässälle "istu" = "aseta takamus mahdollisimman hitaasti ja harkiten mahdollisimman lähelle maata, mutta niin ettei pylly kuitenkaan aivan osu maahan". Harjoittelimme siis eilen sitten istumista. Aluksi oli kyllä melko ongelmallista, kun yritin sitten ihan vaan että istu+palkka, istu+palkka metodilla ja että hitaista en palkkaa. Vaan kun koira tosiaan ajattelee selvästi että se _kuuluu_ tehdä hitaasti, niin kun en palkannut niin yritti vielä hitaammin... ;) Tavoitteena siis olisi muuttaa tuo karva-aivon ajatus näin: "Istu" = "perse tantereeseen ja sassiin sittenkin!"

Treenattiin me kyllä sitten toki muutakin. Tai siis oikeastaan me nimenomaan alunperin treenattiin ihan muuta, mutta tuo istuminen tuli vaan huomattua siinä samalla ja se pitää kyllä ihan oikeasti ottaa työn alle, enhän mä muuten koskaan saa liikkeestä istumista kuntoon!

Eli _oikeasti_ treenailtiin seuraamista, niitä lyhyitä pätkiä, kontaktia, oikeaa kohtaa, oikealle kääntymistä. Aika jees, joskin vieläkin tuppaa edistämään vähäsen heti jos en ole tosi hitlerinä koko ajan vahtimassa. Mut kontakti pysyi minusta jo taas paremmin! :) Lisäksi treenattiin seuraamista niiden kammojen idarimerkkien ympäri. Ja yritin ottaa sitä liikkeestä istumista, mut se sitten jäi kun totesin että istuminen pitää korjata ensin, ennenkuin voidaan tehdä sitä liikkeestä.

Ruutu meni oikein kivasti, vauhdilla ja oikeaan paikkaan + malttoi pysähtyäkin. Palkaksi pallo ruudun taakse heitettynä. Kerran kokeili sitten taas pysähtyä ruudun eteen, mutta kävin siirtämässä pannasta ruutuun, sen jälkeen kuin nakutettuna oikeaan paikkaan koko ajan.

Luoksetulosta seis kivasti myös. :)

 

Josko nyt VIIMEIN päästäis vähän treenailurytmiin taas, kaiken influenssan ja muun hässäkän jälkeen... (Meillä siis molemmat sairasti A-viruksen, oltiin molemma melkoisen veto pois, joten nelijalkaisten kanssa harrastaminen jäi vähän vähälle viime viikkoina... Ja toki Ässällä sitten lähti muutenkin vähän hanskasta kaikki, kun virtaa oli vähän liikaa eli alkoi taas esittää mulle murrailuelkeitä lenkillä yms... Meillä on ollut vähän kurinpalautuspäivät taas. Mut nyt aletaan olla selvillä veseillä vaihteeksi!)