Toissa viikolla meillä alkoi muuten toko-kurssi, jossa on (taas) tarkoitus harjoitella voi- ja evl- luokkien liikkeitä. En vaan tullut tänne blogiin kirjoitelleeksi... Kirjoittelin kuitenkin itselleni ylös, mitä kurssilla käytiin ja sitten tuli mieleen, että noista voisi jollekulle muullekin olla iloa. Joten tein sitten tuonne oikealle uuden "SIVUT"-osion, johon ajattelin että voisin alkaa keräillä noita tokovinkkejä enemmänkin. Ovat sieltä helpommin löydettävissä kuin täältä blogipälinän joukosta. Eli olkaapa hyvä tokosta kiinnostuneet! :) Toivottavasti jollekin edes on iloa noista, tarkoitus olisi pikku hiljaa täydentää.

Eilen treenailin sitten Ässän kanssa kurssiohjeiden mukaan ruutua ja luoksetulon pysähdystä.

Ruudusta Ässä oli tapansa mukaan niin tohkeissaan, että säntäsi suoraan ruutuun samantien kun kentälle päästiin (olin käynyt rakentamassa ruudun etukäteen). Meinasin jo että kehaisen, mutta sehän lähtikin nuuskimaan taas ruutumerkkejä, joten kutsuin vain pois. Kävin taputtelemassa ruutua ja lähetin koiran. Vauhdilla meni ja heitinkin pallon heti vaikka se jäikin nuuskimaan maata. Pikkuisen jätkä oli ns. "pihalla" kun pallo ilmestyi yllättäen selän taa... :D Mut parin toiston jälkeen homman juoni selvästi valkeni koiralle ja se alkoikin pyörähtää samantien ympäri ruutuun päästyään palloa odottaen! Eli homma toimi!! :) No, seuraava vaihe oli sitten että se kokeili pyörähtää ympäri jo vähän ennen ruutua, josko se pallo tulis äkkiämmin ja sen jälkeen sitten alkoi juosta pysähtymättä suoraan ruudun läpi oletetun pallon perään... *huoh* Kun palloa ei (yllättäen...) kuulunutkaan em. suorituksilla se rupesi sitten arvailemaan eri kohtia että josko kävis jos hän olis ruudun takana / edessä / oikealla / vasemmalla. Kävin sitten kerran pannasta siirtämässä sen takaisin oikeaan kohtaan ja sen jälkeen homma sujuikin taas ihan kivasti. Josko se siitä. :)

Luoksetulon pysähdystä tein taas käsimerkki + käsky yhdistelmällä ja pallo lensi koiran taakse. En kyllä ollut kauhean tyytyväinen tuloksiin, ei edelleenkään pysähdy niin nopeasti kuin haluaisin ja pallon kanssa ei ollenkaan vaan kaartaa vaan ympäri. Hö. Pitää koittaa miettiä tätä vielä...

Lisäksi tehtiin seuraamista, lähinnä käännöksiä ja täyskäännöksiä sekä suoraa seuraamista kohti aitaa, ettei alkais hidastella. Ihan ok, kivan innokas. :) Kaukoja takapalkalla, muuten ihan täydellistä, mutta on alkanut haukahdella kun kaukot on niiiin kivoja. ;)

Lopuksi tein kolme tunnistusnoutoa, heti ruutuharjoitusten jälkeen että koira olis vähän kierroksilla. Melko lyhyellä matkalla kylläkin, mutta malttoi etsiä ja toi joka kerta oikean. Kovasti kehuja ja lihapullaa ja sit sai vielä palkaksi pitää tunnarikapulan itsellään.

Tyytyväinen olin tämän kerran treeneihin, hyvin homma luistaa, etenkin siihen nähden että hurjan vähän on ollut aikaa harjoitella.