Tänään oltiin Ässän kanssa taas Tarja Martinpuron tottistreeneissä. Viime kerralla kotiläksyksi jäi seuraamisen kontakti, liikkeellelähtö ja oikealle kääntyminen. Nyt seuraaminen sujuikin paljon paremmin jo - ei olla harjoiteltu turhaan! :) Vielä on työtä jäljellä. Huomasimme, että Ässä seuraa ja pitää kontaktia paljon paremmin silloin, kun kukaan ei huutele "liikkeenohjaajana". Heti kun on joku käskyttämässä, alkaa koira haahuilla ja kontakti katkeilee. Liekö päässyt oppimaan, että silloin en minä ole niin tarkkana, kun keskityn myös käskytyksiin?! Lääkkeeksi tuli nyt seuraamista mahdollisimman paljon käskytyksellä. Ja myös niin, että ei aina totella sitä liikkeenohjaajaa, vaan se huutelee siellä "lämpimikseen" ja me tehdään omaa seuraamista.

Ruutuun Ässä meni täydellisesti ja tehtiin yksi kokonainenkin ruutuliike. Tosi hienosti meni just oikeaan kohtaan, pysähtyi napisti käskystä ja meni ekalla maahan! :) Ja lopun seuraaminenkin oli ihan ok, ei tullut metritolkulla ohi, kuten ennen.

Liikkeestä istumistakin katsottiin vähän, ei siitä sen kummempaa, kuin että harjoitellaan lisää istumista, ilman seuraamista siis. Ja sitten kun otetaan seuraamisen kanssa, niin käsky ilman että tuijottaa koiraa!

Yleisiä neuvoja, mitä tuli koko ryhmälle:

* Kun koira tekee "sinnepäin" liikkeen, joka ei vielä ole valmis (jota siis vielä harjoitellaan), koira saa kehuja ja kiitosta. Mutta lelun tai makupalan, sen huippupalkan, koira saa vasta kun se tekee juuri kuten pitääkin.

* Kokeessa, kun liikkeenohjaaja kysyy onko valmista, ei enää kannata vilkuilla koiraan, pitääköhän se kontaktia, onkohan se siellä... Valmista pitää olla jo ennen sitä! Antaa paremman yleisvaikutelman, kun ohjaaja on luottavaisena ja antaa ymmärtää että "Me osataan nämä jutut". (Ja nythän siis puhutaan jo voi/evl - kehistä!)

* Treenit on suunniteltava tarkasti. Mielummin kirjattava ylös vaikka lapulle. Ja kun treenataan niin sitten treenataan, kavereiden kanssa läpistään sitten jälkeenpäin. Eli koira autosta, tehokkaat, intensiiviset treenit ja sitten koira lelu suussa takaisin autoon! Välillä voi pitää myös vain leikkitreenejä, eli mennään maneesiin tai kentälle vain leikkimään ja sitten pois. Kun kentällä ollaan niin silloin keskitytään 100% koiraan koko ajan.

* Harjoitella kannattaa korkeintaan kolmea tai neljää (uutta) asiaa kerrallaan.

 

Kiitos taas Tarjalle - kovasti on taas mietiskeltävää! :)