Hiihtolomalla (josta on jo jokunen viikko vierähtänyt) teimme tyttöjen virkistäytymisretken Hyvinkäälle kylpylään. Mukaan kelpuutettiin myös yksi munaton mies.

Aamuherätys oli niin aikaisin, että Ässä (ja kuulemma myös Tappikset) oli sitä mieltä että lähde kuule vaan keskenäs, hän jää kyllä nukkumaan vielä. Matkalla tarjoiltiin runsas brunssi (joskin koirien mielestä vääriin suihin suunnattu, mutta minkäs sille mahtaa, että kylpyläasiakkaita oli kylpylän taholta kielletty syömästä aamiaista).

Perillä kuitenkin riemua riitti. Suurimmiksi vesipedoiksi osoittautuivat Peetu ja Siiri, jotka eivät tahtoneet polskimisesta saada millään tarpeekseen. Myös Ässä oli kyllä periaatteessa kamalan innostunut, mutta papalla oli selvästi vähän rapakunto ja se yhdistettynä valtavaan (=painavaan) turkkiin, niin parin uintikierroksen jälkeen Ässä alkoi mittailla ja tehdä laskelmia, miltä altaan nurkalta olisi lyhin matka hakea pallo takaisin kuiville, vai olisiko ehkä parasta odottaa että Siiri hakee sen ja sitten varastaa saalis itselleen...

Parin uintikeikan jälkeen Ässä siirtyi valmennusosastolle... Tässä kiritetään Peetua. Videolla näkyy jotenkin, kuinka paljon turkki tosiaan imi vettä. Ja ainakin paikan päällä näytti aina, että pari ensimmäistä askelta Ässä huojahteli melkein hallitsemattomasti, ennenkuin suurin vesimäärä oli valunut pois painamasta askelta.

Siis kyl mä muuten uisin, mut tää tukka painaa aika paljon...

Kun uintiaika oli ohi, osoitti vesikoiran turkki taas kerran käytännöllisyytensä. Vaikka Ässä on to-del-la pitkässä turkissa:

... se kuivahti pyyhkeellä (no, kahdella) kuivailemalla kuivemmaksi, kuin mitä Siiristä tuli tupla-ajassa föönaamalla! Eikä Ässää palellut, vaikka autolle mennessä parinkymmenen asteen pakkasessa rastat kohmettuivatkin tönköiksi. Siiriä sensijaan vilutti vaikka oli takkikin päällä.

Kivaa oli!

Kotimatkalla oli autossa hiljaista nelijalkaista väkeä:

Harmillista on vain, ettei uimala sijaitse vähän lähempänä. Kankea Ässä-paadekin liikkui seuraavana päivänä niin letkeästi ja suorana. Ei vaivannut selkä pätkääkään ja oltiin hyvin vetreää veteraania!