Tokoharkoissa - Ässä oikein puhkui intoa (johtuiko sadepäivien lyhyemmistä lenkeistä vai juustonakeista?!?)

Harjoittelimme aluksi kaukokäskyjä, tällä kertaa liioitellen. Eli kun ei haluta että koira tulee eteenpäin, niin annettiin istu-maahan-istu-maahan - käskyjä kävellen koko ajan koiraa kohti niin, että se joutui liikkeitä suorittaessaan peruuttamaan. Vaikea sanoa, auttaisiko moinen harjoittelu todella, jos koira edistäisi kovin, Ässään sillä ei juurikaan ollut vaikutusta, se kun ei edistä... Mutta tulipahan kokeiltua!

Merkille menoa harjoiteltiin pikkuisen, vaihdoimme palkan merkin päältä merkin taakse, jotta koira oppisi menemään nimenomaan merkin taakse. Tosin mä jouduin aika pian jättämään koko palkan pois, kun Ässä ei sitten kuitenkaan mennyt merkin taa, vaan kurkotti namin merkin ylitse ja kääntyi sitten takaisin minuun päin jääden siis n. metrin merkin etupuolelle... Se kun on niin riivatun nopea! Kun jätin namin pois, se meni kyllä merkille ihan kivasti, mutta minä kun oon liian hidas, se ehti aina jo tulla poiskin sieltä ennenkuin ehdin antaa seiso-käskyä... *huoh* Tämän seurauksena koira sitten luuli kotvan aikaa, että "merkki"-nimisessä tempussa kuuluu juosta kovalla vauhdilla purkin ympäri ja palata mamman luokse... Nooo... onhan tuota aikaa harjoitella vielä lisää, saatiin siihen loppuun muutama ihan onnistunutkin suoritus, kun kävin pari kertaa ensin ihan asettamassa koiran oikeaan kohtaan seisomaan. :)

Paikallamakuita tehtiin kaksi, toinen häiriökävelyllä. Ihan ok molemmat, tosin Ässä on kovin levoton kun minä olen piilossa ja pää pyörii kuin väkkärä, vaikka mitään häiriötä ei olisikaan. Kun vaan keksisi, että onko se epävarmuutta vai vaan keskittymättömyyttä niin tietäisi että pitäisikö sitä komentaa vai rauhoitella.

Tein myös muutaman noudon. Alkuveryttelynä kapulan pitämistä ja luovuttamista, palkka vain kun malttoi pysytellä perusasennossa istumassa. Sitten jätin koiran istumaan kapula suussa ja kutsuin luokse itse samalla juosten - johan tuli vauhtia palautukseen! :) Lopuksi muutama ihan kokonainen noutoliike, ensin metrin matkalla, jolloin koira poimi oikein asiallisesti kapulan. Sitten vähän pidemmällä, siihen tuli pieni tassuläppäisy, mutta ei pahaa. Kaikenkaikkiaan oikein hyvä. :) Olin siihen tosi tyytyväinen, tiistaina kun käytiin taas melkoisia neuvotteluja tuosta noudosta. Ensin kun Ässä olisi halunnut taas tappaa sen kapulan ja kun kielsin, niin jätkä esitti loukkaantunutta eikä suostunut ottamaan koko kalikkaa suuhun... Avasin sitten leuat, kapula sisään, leuat kiinni... Ja niin siinä sitten istuttiin ja tuijoteltiin hetki toisiamme, kunnes koira suostui taas kantamaan kapulaa. Ihme tyyppi! xD

Hyppy kerrattiin myös, nyt sujuu jo hienosti ja nopeasti esteen taakse istuminen!

Kaksi luoksetulosta pysäytystä, palkkana lelu. Pysähtyy kuin seinään, mutta vain jos mulla on lelu jo valmiina kädessä. :-/ Lisää treeniä, harmi vaan kun tuota ei kestä kauheesti harjoitella ilman että alkaa ennakoida.

Seuraaminen oli tänäänkin upeaa, kuten BH-kokeessakin. Toivottavasti säilyttää saman innon vastaisuudessakin, pitää nyt yrittää kovasti palkata.

Viikon päästä sitten kokeeseen katsomaan, onko harjoittelu tuottanut mitään tuloksia...