... ja toisesta tuli jopa tulos. Molemmista olis ollut ihan hyvät mahdollisuudet nollaankin, meidän taidoilla olis pitäny tulla. Vaan kun ei se aina mene niinkun ajattelis... ;) Siis tuo oma suoritus, koira kulkee upeasti ja tuntuu toimivan ajatuksella. <3

Viikonloppuna olimme siis Ässän kanssa ihka ensimmäisessa virallisessa agilitykilpailussa Helsingissä, Purina-areenalla. Täytyy kyllä sanoa, että hienosti on siellä asiat. Halli oli oikein hieno, tilava, valoisa, hyväpohjainen ja jopa WC ja lämmin kanttiini löytyivät saman katon alta! Wau. Mutta itse asiaan.

Tässä kisaradat, kisa 1 numeroin, kisa 2 (melkein ykkösen rata käänteisenä...) alkaen esteestä 15 harmaalla viivalla. Yrittäkää ymmärtää. ;) Laitoin vaihteeksi vihreä-harmaat esteet, kun sellaiset oli kisaesteemme. :p (puomin alla oleva putki oli kyllä ainakin kolmella mutkalla ja vaikka millä sykkyrällä, mut FlexiTrack ei ymmärrä sellaisia vaihtoehtoja...)

380595.jpg

Ekan radan hassi sattui hypyltä 11 putkeen ohjauksessa. Ässä meni väärään päähän putkeen ja siitä siis HYL, muuten rata oli mitä hienoin, koira kuunteli upeasti ja lujaa, rimoja tiputtelematta.
virhe 1) huolestuin etukäteen putken jälkeisistä kepeistä, etten ehdi jarruttaa koiraa tarpeeksi.
virhe 2) seurauksena edellisestä, hätäilin putkeen viennin, koska pidin (täysin turhaa) kiirettä kepeille
virhe 3) luotin liikaa, että meneehän se nyt putkeen kun menee kotonakin.
-> lähetin kyllä putkeen, annoin käskyn ja ohjasin kädellä, mutta en jäänyt katsomaan / jättänyt ohjaavaa kättä näyttämään suuntaa, että koira todella _menee_ sinne putkeen, vaan lähdin hätäilemään jo putken toiseen päähän ottaakseni vastaan koiran, joka ei ole mennyt vielä ensimmäiseenkään päähän putkea...
-> koira kurvasi viime hetkellä perääni, kun huomasi että vaihdoin juoksusuuntaani suoraan kohti putken (väärää) päätä, mitään ohjausta ei enää sinne oikeaan suuntaan ollut ja olin kääntänyt selän koiralle.
-> se sujahti lopulta putkeen niin sukkelaan, etten ehtinyt kieltääkään, mikä ehkä olisi vielä voinut pelastaa tilanteen.

No, ehkäpä opin tästä(kin) jotain... ;)

Kakkoskisasta tulos oli sitten sijoitus 25./64, aika -8,82 ja 10vp.
Tässä eka hassi Aalla, jossa annoin jostain syystä väärän käskyn eli "odota" (= hyppää mahdollisimman kauas mahdollisimman nopeasti) eikä "etsi" (= kulje hitaasti alas asti, pysähdy ja odota uusia ohjeita) ja koirahan toimi juuri näin. Eli hyppäsi alastulokontaktin yli. Erityisesti olisi pitänyt älytä tässä olla tarkkana, kun Aan jälkeen oli heti putki houkuttimena. Toinen vitonen tuli sitten viimeiseen putkeen viennissä, jossa Ässä oli jostain kumman syystä (koska edellisessäkin radassa tehtiin niin?) hyppyjen jälkeen menossa puomille. Niin tuuppasin sen sitten kädellä putkeen, kun satuin kätevästi olemaan siinä lähellä... Tosin voi olla, että tuo vitonen pelasti hylyltä, koira kun oli jo melkein ilmassa hyppäämässä puomin kontaktille.

Hyvillä mielin kuitenkin lähdettiin kisasta kotiin, yhtä (kahta) kokemusta rikkaampana! :) Uusi yritys kahden viikon päästä Liedossa, jossa sekä agility- että hyppyrata.