Tokoharkkoihin ei sitten ilmaantunutkaan ketään muita. :( Harmi, olis ollu kivampi treenata porukassa. No, tein sitten pikkuisen siinä kuitenkin Ässän kanssa, kun toinen oli kuitenkin tunnin odottanut nätisti, kun vedin viikkoharjoituksia muille koirakoille.

Seuraamisessa on viime kisoissa ollut kovasti ongelmia. Koira hoipertelee kauemmas ja lähemmäs minua, eikä oikein pidä kontaktia. Harjoittelin siis aluksi seuraamista ja pitkiä suoria. Frolic huulien väliin ja reipasta marssia ees taas. Hyvin se nyt seurasi ja piti kontaktia... Hö. Tai siis hyvä tietty, mut miksei kisakehässä?? No, pitää harjoitella lisää ja palkata paljon hyvästä katsekontaktista ja tiiviistä seuraamisesta.
Sitten harjoittelin vähän aikaa luoksetulossa pysähtymistä. Yritin löytää semmoisen käsimerkin tai äänensävyn, millä koira pysähtyisi muita paremmin. Ei oikein vielä löytynyt.. Ihan lyhyellä matkalla, vain muutama metri ja pysäytyskäsky heti kun koira lähtee kutsusta tulemaan, ettei vauhti ehdi kiihtyä liikaa. Silti se mokoma hiippailee muutaman askelen käskyn jälkeen, vaikka selvästi kyllä jo osaa ja tietää, että pysähtyä pitää. Kuinka saisin sen tajuamaan, että nopeampi on parempi?? Palkkasin heittämällä kokonaisen Frolicin pään yli. Ässä teki hienoja loikkia namien perään ja kun oikein innostui, alkoi pysähtyäkin nopeammin. Pitäisi kokeilla pallopalkalla joku kerta.

Siinä se tällä kertaa. Mut eipä paljoa tarvikaan treenailla, kun mehän ollaan vähän niinkun treenitauolla.