Tänään saatiinkin sitten juosta, valssailla, vetää välistä ja kierrättää takaa oikein ihan niinkun tosissaan. Ja jos ei kaarrokset olleet siivekkeitä nuollen, niin "uudestaan" kävi komento... :D

Aloitimme pikku alkuverryttelyllä punaisen nuolen mukaisesti. Ja niin kauan piti rinkiä jatkaa, että kaikki kolme silmukkaa onnistuivat. ;) Ässä oli kyllä oikein kultainen ja kuunteli niin hienosti että meillä onnistui ekalla yrityksellä eikä se edes mennyt tuota hämäyshyppyä ensimmäisessä silmukassa, vaikka niin pelkäsinkin. Toisen kerran juostiin kuitenkin että saatiin kaarteet kutistumaan. Putkesta lähetys hypylle, takaaleikkaus + valssaten vastaanotto ja lähetys putkeen taas.

1674439.jpg

Toinen rata mentiinkin sitten numeroiden mukaan - ja niitähän riittää aina kahteenkymmeneen seitsemään asti! :o :D Meinas kyllä tädiltä happi loppua ennen radan loppua. Ensin kyllä harjoiteltiin pelkät alkusilmukat takaakierrätyksineen. Eli lähetys putkeen, sylikäännös ja vastakkaisella kädellä ja "takaa"-käskyllä ohjaus hypylle. Heitto toiselle hypylle + valssaten taas kohti putkea. Sininen viiva siis kuvastaa jotakuinkin ohjaajan reittiä, silmukat on valsseja. Eipä oltu koskaan Ässän kanssa tehty takaakierrätystä noin päin, aina olen ollut itse esteen puolella blokkaamassa. Lisäksi sylikäännös noin yleensäkin on meille vähän hankala. Mutta tämä onnistui kyllä yli odotusten, kunhan en vaan lähtenyt liian aikaisin liikkumaan kohti valssia. Ässää tosin selvästi ärsytti koko takaakiertäminen, kun esteet vois hypätä suoraankin ;) ja se rähjäsi mulle, mut tottelipa kuitenkin. :)
Väli 13-14 aiheutti ensimmäisen todellisen ongelman hyppyjen ollessa NIIN lähellä toisiaan ja Ässän vauhdin ollessa miljoona, että en kerennyt millään kun yritin tehdä hypylle 14 samanlaista sylikäännös-ratkaisua kuin alkukiemuroissa. Eikä olisi kyllä onnistunutkaan, mutta JarnoKoutsilla oli nerokas idea: "Kun se kerran pujottelee itsenäisesti, niin lähetä se pujotteluun ja vaihda ite puolta tonne 13-hypyn oikealle (tulosuunnasta) puolelle, sit pääset työntämään sen 14-hypylle oikein." Eipä olisi itselle tullut moinen mieleen, väkisin vaan yritin viedä vasemmalta ja vetää Ässää hyppyjen välistä itseäni kohti. Mut tuo ohjaus (joka siis on sinisellä kuvaan piirretty) toimi tosi loistavasti, kun vaan muutaman toiston jälkeen sain Ässän uskomaan että todellakin haluan sen pujottelevan, vaikka lähdenkin itse vastakkaiseen suuntaan. :)

Tosi hauska ja erilainen rata. Tulipahan harjoiteltua tosiaan kaikenlaisia ohjauskuvioita ja kepeille lähetyksiä! :)